Hammarby har ett tufft, tufft utgångsläge mot Basel.

Första möten
Basel - Hammarby 3-1

Lindner - Lang, Comert, Pelmard, Stocker, Frei, Kasami, Xhaka, Males, Cabral, Esposito

Ousted - Fjoluson, Fenger, Paulsen, Jeahze, Bojanic, Andersen, Rodic, Amoo, Selmani, Ludwigson

Allsvenskan
5. Hammarby 16 6 6 4 27:21 24

Formen
O, V, F, F, O

Senaste match
Elfsborg - Hammarby 2-2

SCHWEZISKA LIGAN
2. Basel 4 3 1 0 15:4 10

Formen
V, V, V, V, O

Senaste match
Lausanne Sport - Basel 2-2

Basel har genomgått en omvandling efter ekonomiska bekymmer och är inte på den allra högsta nivån som de varit på som klubb. Däremot så ser det rätt spännande ut och segern mot Bajen hemma var stabil om än inte övertygande. Nu har gästerna ett gyllene läge att gå vidare och inte minst så har de en anfallare på en helt egen nivå. Brassen Cabral gjorde alla tre målen i det första mötet och löste sedan två nya mål i helgens ligamatch. Vad gäller skadeläget ska Basel inte ha några jätteproblem utan kommer till spel med samma lag.
Hammarby är inte vana att spela så här tätt med matcher och det märks på resultaten och prestationerna. Det har varit en del tankevurpor som gjort att matcherna mot Elfsborg sett ut som de gjort och förlusten mot Basel trots allt blev med två måls marginal i slutet.
Jag tycker inte att Bajen ser ut att ha ork eller kvalitet nog för att orka med maxprestationerna som behövs mot tuffa motstånd, när det är så här tätt med matcher. Milos Milojevic får in Paulinho i truppen men han är absolut inte i någon storform och orkar inte mer än max en halvtimme, enligt tränaren själv.
Jag tror att Basels utgångsläge, självförtroende, spets och större rutin som klubb kommer fälla avgörandet här. Konstgräs? Det spelade Basel på så sent som i helgen borta mot Lausanne. Så även om Tele2 arena har en speciell karaktär och är en fördel för Hammarby så kanske den är mindre än vanligt mot just Basel.

SPELTIPS
Jag spelar Basel till 2.10 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip