Hammarby dnb (samma som asian +0 eller insatsen tillbaka vid oavgjort) plockas på måndagskvällen. Matchen spelas söndag 15.00 och en längre uppdatering dyker upp närmare avspark.


Kamara är inte tillbaka än och både Nasiru Muhammed och Binaku är avstängda. Farnerud också out såklart, med sin långtidsskada. Häcken åker därmed med följande trupp till Stockholm:

Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Kari Arkivuo, Juhani Ojala, Rasmus Lindgren, Emil Wahlström, Joel Andersson, Adam Andersson, Jakob Lindström, Erik Friberg, Alexander Faltsetas, Mohammed Abubakari, Kevin Ackermann, Chisom Egbuchulam, Daleho Irandust, Paulinho, Ahmed Yasin, Lucas Hedlund.


En tänkbar elva:

Abrahamsson;
Andersson, Lindgren, Ojala, Arkivuo;
Faltsetas, Abubakari; Yasin,
Irandust, Egbuchulam; Paulinho

Tycker inte Häcken fått till det offensivt i Kamaras frånvaro. Egbuchulam inledde lovande, men tycker inte han fått ut särskilt mycket sen. Kommer från en okej tabellrad efter uppehållet, men min känsla är att formen är klart dunkel. Spelet hackar och det vill fortfarande inte lossna riktigt. Farnerud är ett stort avbräck.

Bajen har vissa frågetecken kring Hamad. Storstjärnan säger själv att han gått på halvfart senaste tiden och det har märkts i matcherna då han inte varit särskilt framträdande. Mitt stalltips är att han vilas här, ett stort avbräck normalt såklart. Tycker dock inte det är ett brutalt avbräck då Hamad knappast rosat marknaden senaste tiden i alla fall. Öppnar även för spännande Leo Bengtsson, en spelare med rätt unika egenskaper (sin snabbhet med boll) i det här laget. I övrigt är Pa Dibba avstängd.

Bajen har gått starkt hemma på Tele 2 - där man faktiskt är obesegrade den här säsongen. Slagit Elfsborg och kryssat mot Malmö för att ta två exempel. Att man har en målvakt med pondus (Wiland) som inte ger bort mål till höger och vänster (som Kristinsson gjort i år) är ett stort plus. Föll mot J Södra senast efter att Dibba dragit på sig en onödig utvisning, imponerade innan dess hemma mot Elfsborg. Så tror inte det är någon fara med formen.

Jag har svårt att se Bajen förlora här. De har uppträtt stabilt i år och möter här ett Häcken som inte fått det att lossna. Insatsen tillbaka på kryss känns bra, Hammarby ska, i min bok, ha goda möjligheter till en trea.

This is the stats tab
This is the post tip