Hammarby tar emot BK Häcken på söndagen.
Mitt speltips: Rak hemmaseger.
2.26 hos Nordicbet & Betsafe .

Tre raka utan seger för Häcken. Först mållöst mot Helsingborg borta, därefter 2-2 mot Mjällby och nu senast 0-2 mot Djurgården. Inga superprestationer och känslan är att formen inte är på topp direkt. Senast saknades även nyckelspelaren Irandust pga skada, stort frågetecken här. Dessutom är Gustav Berggren avstängd. Har även ett par andra skador, så det finns inte jättemycket att laborera med.

För mig är Alexander Söderlund en besvikelse i år. Tycker han blixtrade till stundtals i somras, men har nu varit tam senaste tiden. Gjort minst mål av topp sju-lagen. Att Häcken målades upp som det stora hotet mot MFF:s guld långa stunder kändes inte helt rimligt, jag tycker de sprang väl bra ett tag. Tror de slutar utanför topp fyra.

Hammarbys säsong är en stor besvikelse, men nu har de vunnit tre av de senaste fyra matcherna. Känslan är att de är inne i sin kanske bästa fas på hela säsongen. Ludwigson sliter, Jóhannsson gör mål och Kacaniklic gör sina poäng. Senast gjorde äntligen Simon Sandberg en insats som påminner om hur bra han varit senaste säsongen. Det här blir första matchen med lite publik på läktarna. 300 personer gör nog ingen jätteskillnad, men kanske kan ge en viss boost.

Hammarby har också en fördel i att Häcken spelade sin hängmatch mot DIF i onsdags. Får tre dagars vila inför Bajenmatchen och därmed lite sämre förutsättningar för förberedelse.

För dagen tycker jag Hammarby känns hetare än Häcken. De har nu chans att "rädda" säsongen med en stark avslutning. Tror de tar tillvara på den möjligheten och vinner här.

2-1?

This is the stats tab
This is the post tip