Bajen tar emot BK Häcken på lördagen.
Mitt speltips: Hammarby vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Betssongruppens brands betalar bäst just nu.

En försmak på cupfinalen här. Två lag som haft det tufft i säsongsupptakten. Men där jag tycker det finns rimliga ursäkter för Bajen...
- 3-2-förlust i Malmö där avgörandet kom i slutminuten är inget att säga om.
- 2-0-förlusten mot AIK på Friends känns det som man sett ett par gånger. Bör om inte annat finnas ett enormt revanschsug inför den här matchen.

...tycker jag Häcken är lite mindre ursäktade:
- Dålig prestation i en tuff premiär i Halmstad. 1-0-förlust.
- 2-1-förlust hemma mot Malmö där siffrorna var smickrande.
- 2-1-förlust mot Sirius i en match där Häcken förvisso skapade en hel del och var nära poäng i slutändan. Men ingen gammal hederlig "Häcken hemma på Bravida"-insats.

Fick klara sig utan Friberg senast och han är ett frågetecken även här (detta skrivs på onsdagskvällen). Är ett stort avbräck om han inte kan spela då det är brunkaren Faltsetas som tar hans plats, vilket blir något helt annat. Toivio satt på bänken där efter sin skadekänning och är eventuellt spelklar här. Positivt att Martin Olsson gjorde allsvensk Häckendebut. Tanken var nog inte att han skulle spela 90 minuter redan där, men bänken Häcken har nu är inte mycket att hurra över när de har ett par långtidsskador (Tuominen + Irandust).

Jag var inne på det i ett par texter tidigare den här säsongen - jag fattade aldrig att Häcken målades upp som huvudkandidaten till MFF baserat på ett positivt cupspel. Faktum är att Häcken inte ställdes mot så tufft motstånd i cupen. Har annars haft en rätt stökig försäsong med mycket skador och sjukdomar.

Tycker Hammarby är motiverade favoriter här. De ser allt bättre ut fysiskt efter coronan i mars, vilket är positivt. Tror inte de förlorar här i den här tidiga "ångestmatchen". Pengarna tillbaka på oavgjort känns som en bra livrem.

Speltips: Hammarby vinner - med insatsen tillbaka på oavgjort.

This is the stats tab
This is the post tip