Veton Berisha, Jeppe Andersen, Gustav Ludwigsson, Mohanad Jeahze, Darijan Bojanic, Simon Sandberg. Så lyder listan på nyckelspelare som lämnat Hammarby inför säsongen 2023. Första känslan säger svårt att ersätta, men som tur är har Hammarby en otrolig skara ungdomar som står näst på tur. Sedan som väntat har de också gjort ett par profilstarka värvningar i August Mikkelsen, Tesfaldet Tekie, Viktor Djukanovic och Adi Nalic. Sedan tidigare finns även Kurtulus, Besara, Sadiku kvar som drar ett stort lass. Tror Hammarby blir att räkna med även i år, däremot kommer det nog att ta lite tid innan spelet sitter för alla unga förmågor och nyförvärv.

Elvan i genrepet:
Dovin
Nilsson - Kurtulus - Fenger - Pinas
Hammar - Sadiku - Besara
Djukanovic - Mikkelsen - Saidi

Brage har tappat Niklas Söderberg till Öster, Anton Lundin till Gefle, Tot Wikström in från Halmstad, Berggren från Norrby. Väldigt ungt och oprövat lag. Saarenpää fått ihop laget snabbt och vad man kunde se mot Sandviken var ett ettrigt och högt pressande lag. Dessutom med duktiga spelare 1 vs 1 som ständigt vågade utmana. Nu är motståndet betydligt tuffare och då gäller det att defensiven är på hugget för det kommer att gå snabbt på Tele2 Arena.

Elvan i genrepet:
Bernandini
Tamimi - Zetterström - Persson - Rödin
Sletsjoe - Berggren - Arvidsson - Tot Wikström
Izountouemoi - Nyarko
_____


Ett taggat Hammarby inför över 20.000 åskådare blir en tuff men rolig utmaning för Brage. De har verkligen ingenting att förlora och de unga spelarna kan ta chansen här och spela utan press. Dessvärre tror jag som lag att det kommer krävas en nästintill maxprestation för att kunna ta poäng här. Hammarby är bättre på varje position och på Tele2 tror jag det kommer gå för snabbt för Brage. Första halvlek kommer rivstartas och då gillar jag halvtidsspelet på Hammarby.

Spel: Hammarby -0.75 halvtid till 1.95 hos Pinnacle (2/5 units)

This is the stats tab
This is the post tip