Hammarby tar emot BP på fredagskvällen.
Mitt speltips: BP att ha över 3,5 hörnor. Expekt .

En sak är helt klar för mig här:
Jag kommer inte röra Hammarby att vinna till odds runt 1.65, vilket är det vi får i skrivande stund. Hade det erbjudits inför säsongen i den här matchen hade det varit på gränsen till all in. Men ni vet hur det sett ut:
Bajen har varit väldigt svaga och knappt gjort en enda bra prestation. Nyförvärv har inte kommit in i spelet, Cifuentes har inte hittat sin elva. Etablerade spelare har varit sämre.

Samtidigt har BP överraskat de flesta. Målades av expertisen upp som ett nytt GIF Sundsvall, istället har de säkrat kontraktet innan vi spelat halva säsongen.

Så istället för att ge mig in på 1x2-marknaden eller ö/u sneglar jag mot hörnmarknaden. Hammarby har släppt till fyra eller fler hörnor i åtta av tolv matcher den här säsongen. Om de i fjol var ett lag som var totalt dominant mot alla lag från plats sex och neråt är det något annat i år. Släpper till fler målchanser och varje match är mer jämn än vad som var fallet i fjol. Ta bara matcherna mot Degerfors och Varberg hemma på Tele2. Två lag som borde ha ungefärlig BP-kvalitet. Bajen vann visserligen de matcherna, men knappast imponerande i någon match. Pressades tillbaka mot Varberg och Degerfors hade sina lägen.

Avslappnat BP

BP har inte varit något vidare hörnlag hittills. Snittat minst antal hörnor i serien hittills faktiskt. Det är en av anledningarna till att hörnlinan är så pass låg här. Men att de har få hörnor tror jag kommer ändra sig över tid. BP kommer till medelmånga avslut, slår medelmånga inlägg och är i motståndarnas straffområde genomsnittligt ofta.

Är inte det där naiva laget många trodde inför säsongen, men långt ifrån något parkera bussen-lag. Har ett eget offensivt spel där de försöker anfalla och skapa av egen klass. Som stockholmslag är det här en skön match för deras del. De har allt att vinna inför storpublik mot ett småkrisande hemmalag. Därefter väntar ledighet. Kan gå in i den här matchen helt avslappnade - oavsett slutresultat kan de vara nöjda med sin vårsäsong.

Jag tror BP kommer göra det här till en jämn match. Över 90 minuter tycker jag de ska ha bra chanser att spela sig till så pass många anfall att de skapar fyra eller fler hörnor. Tele2-underlaget bör inte vara några problem då de spelat två tävlingsmatcher mot Djurgården (nio hörnor över 180 minuter) den här säsongen.

Speltips: BP att ha över 3,5 hörnor i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip