Hammarby radade upp segrar under våren och många undrade vad som skulle kunna stoppa den grövinta stormen. Det var inte förens i derbyt mot AIK som svaret kom. AIK:s skickliga defensiva spel som bara låg och väntade på ett misstag från Hammarby. Sedan dess har formen dippat aningen. Stor press på Hammarby nu när laget måste hitta tillbaka till den tidigare formen.
Dalkurd hemma väntar!

Tabell:
2. Hammarby 13 8 3 2 26/16 27p
15. Dalkurd 13 2 3 8 17/25 9p

Kontringsexperten och skyttekungen Pa Dibba packade sina saker och drog till Kina. Can´t blame him, right? 30 år och har aldrig riktigt slagit igenom. Nu gjorde han tillslut det, via Hammarbys bänk. Imponerande ändå.
Hur som helst, sedan dess har Hammarby haft problem med att få in bollarna.

Hammarbys 4 senaste allsvenska matcher:
Elfsborg 0-0 Hammarby
Hammarby 1-2 Östersund
Kalmar 1-1 Hammarby
Hammarby 0-1 AIK

Nu ligger jobbet på tanken Djurdjic, Hamad, Tankovic och förhoppningvis Svendsen. Norrmannen Svendsen som har fastnat på bänken under Billborns ledning och har aldrig riktigt fått chansen. Istället har Khalili luftats flitigt, utan någon större framgång. Svendsen stod för ett piggt inhopp senast mot Elfsborg och nu tror jag Billborn får det svårt att inte lyssna på supportrarnas önskemål. Khalili ut - Svendsen in, från start.

Tänkbar startelva mot Dalkurd:
Wiland - Sandberg, Paulsen, Fenger, Borges - Andersen, Junior - Tankovic - Svendsen, Djurdjic, Hamad.

Dalkurd har fått lite luft under vingarna efter tre matcher utan en förlust. Kryssade senast hemma mot Trelleborg efter att ha släppt in ett mål i slutminuterna, två lag som slåss i bottenstriden. Besegrade dessförinnan BP hemma och kryssade innan det borta mot Malmö FF.
Krysset mot Malmö sticker såklart ut men faktum är att Dalkurd är näst sämst i ligan på bortaplan. Ett kryss och resten förluster på 7 matcher. Alldeles för dåligt, en stor faktor till att Dalkurd just nu slåss i botten av tabellen.
Inga skador eller avstängningar men borta mot Hammarby bör bli en nivå för tufft.

Tänkbar startelva:
Mohlin - Ceesay, Tranberg, Löfkvist - Strand - Sugita, Amin, Ahmed, Moenza - Turay, Ayaz.

Hammarby har Dalkurd och Trelleborg gånger två i de kommande tre omgångarna. Med Hammarbys trupp ska det bara vara tre poäng där. AIK har även fyra mål bättre i målskillnad än Hammarby. Denna match kan vara en sådan där "Bajen" jämnar ut den siffran.

SPEL: Hammarby asian hcp -1 till 2.07
Hos bet365 - 2/5 units

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip