Ett slutsålt Tele2 Arena. Ett Hammarby som kan köra över många lag på hemmaplan. Ett Degerfors som i år är lite mer svårlästa. Hur ska det sluta?

Det var ett sprudlande Hammarby vi fick se i Svenska Cupen som körde över Brage med 4-1, Norrby med 0-3 och GIF Sundsvall med hela 8-0. Då förstår man att det finns en viss respekt hos motståndarna. Vidare i slutspelet så slog man ut AIK i derbyt men där det oväntat tog stopp mot Mjällby på Strandvallens gräs. Genast blev det mycket skriverier om Hammarbys bortafacit under föregående år och att laget enbart är bra på konstgräs. Visserligen är det stor skillnad och Hammarbys snabba, rörliga och bollskickliga spelare passar bäst på ett jämnare underlag.

Gästerna Degerfors har sett sådär ut på försäsongen. Sin bästa match gjorde man borta mot Malmö FF där ledningen varade i drygt 85 minuter innan Malmö kunde göra två snabba mål och vinna matchen. Truppen har nyligen förstärkts med Fortune Bassey, som har väldigt bra meriter och kanske kan få fart på målskyttet igen hos Degerfors. Överlag är det ett ungt lag som ser spännande ut men kan väga lite tunt över en hel säsong. Det är många spelare med potential som är på lån, kanske inte helt optimalt för långsiktigheten för laget men kortsiktigt kan det förhoppningsvis bli bra. Än tycker jag dock vi fått se för lite av laget och det kommer behövas en bra prestation här för att hänga med i Hammarbys tempo.

Kan se framför mig en matchbild där Degerfors väljer att använda sina vingar Karim Mammar och Elyas Bouzaiene i en lägre utgångsposition tillsammans med trebackslinjen för att kunna möta upp Hammarbys yttrar som ofta väljer utmana och gör det med bravur. Hammarby hade problem senast mot ett Mjällby med ett lägre försvar och bra kontringsspelare. Däremot så är Hammarby såpass spelskickligt på konstgräs och en sådan som Besara kommer ha en nyckelroll här. Fenger är tillbaka från sin skada, en viktig defensiv pjäs för Hammarby. Det återstår att se om han får chansen från start här.

Cifuentes har gjort många bra saker på kort tid och denna säsong blir inget annorlunda

Inget snack om saken att Hammarby kommer att vara med och slåss om guldet även i år. De må ha ett ungt lag men det finns otroligt med talang och truppen känns helt redo för säsongen. Det lämnades lite frågetecken kring offensiven när Mikkelsen blev skadad men han ska vara redo här och i hans frånvaro har Erabi och Madjeb stundtals visat mycket hög klass. Degerfors kan absolut skaka om många lag men i en premiär borta mot Hammarby har man inte mycket att säga till om. Tror Hammarby gör processen kort här och leder i halvtid.

Spel: Hammarby leder i halvtid till 1.75 hos Pinnacle
This is the stats tab
This is the post tip