Djurgården är i fin form och känns spetsiga. Men Hammarby behöver verkligen den här segern. Upplagt för ett fartfyllt derby!

Senaste möten
Djurgården - Hammarby 0-0 (Dif-seger på straffar)

Hammarby - Dif 1-3
Dif - Hammarby 1-2

Allsvenskan
1. Djurgården 5 3 2 0 9:4 11
13. Hammarby 5 1 2 2 7:9 5

Tre senaste:

Helsingborg - Hammarby 2-1
Hammarby - AFC 3-1
Malmö - Hammarby 4-1

Djurgården - IFK Göteborg 2-1
Häcken - Djurgården 0-1
Djurgården - Norrköping 1-1

Slaget om Tele2 Arena.

Hammarby har öppnat allsvenskan sämre än vad klubbledningen och supportrarna hoppats på. Därför finns det inget annat än att gå för en derbyseger här. Man behöver verkligen det efter att ha tappat ledning till torsk 4-1 borta mot Malmö FF.

Jag tycker att Bajen saknar ett djupledshot i anfallet sen Dibba drog. Islänningen är en fin boxspelare och kommer göra sina mål. Men Bajen blir lite för lättlästa, särskilt då Kacaniklic inte färgat, Djurdjic spelas i en ovan position och Bojanic i det defensiva spelet inte är lösningen på Juniors frånvaro. Ja, lite så. Men kvalitet finns i laget och det brukar vara målrikt när Bajen lirar. Bajen har "hemmaplan" vilket betyder mer fans än Djurgården. Taggningen lär vara utanpå kropparna.

Vem som vinner detta vill jag dock låta vara osagt. Djurgården är ju bättre så här långt. Ser väldigt stabila ut och skapar både målchanser och sätter dit bollarna. Ring och Bärkroths kantspel har varit en succé, Buya Turay osar klass och försvarsspelet är bra över hela banan. Erik Berg sticker ut, Aslak Vonn Witry är tillbaka i truppen men saknas gör både nämnda Bärkroth och kapten Danielson som skadade sig rejält i krysset mot Norrköping. I den matchen åkte Dif på underläge men låg sedan på för en kvittering typ resten av matchen. Det var bara ett lag på planen under stora delar av matchen men det blev bara 1-1.

Just för att Dif är så farliga, Bajens försvar inte sitter och Bajen måste gå för tre poäng så tror jag på en fartfylld match med mål i båda näten.

Difs skadeläge:

Edward Chilufya - personliga skäl Jacob Widell Zetterström - på väg tillbaka i träning Johan Andersson - skada Marcus Danielson - hjärnskakning Oscar Pettersson - sjuk Hampus Finndell - sjuk Nicklas Bärkroth - känning

I Hammarby saknas bara Wiland och Junior med sina långtidsskador. Inget att skylla på för Billborns mannar med andra ord.

SPELTIPS
Jag spelar båda lagen gör mål 1.74 hos SpeedyBet (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip