Hammarby och Djurgården gör upp i ett hett derby.
Mitt speltips: Bajen vinner hörnstatistiken i första halvlek. Bethard har spelet.
Alternativt finns spelet att Hammarby vinner hörnstatistiken i hela matchen till 1.80 på bet365 .

Jag tycker det är svårt med 1x2 och över/underspel här. Hammarby rättmätiga favoriter med tanke på utgångsläget med DIF-dubbleringen i Europa, men Djurgården är svårslagna. Väljer därför ett hörnspel utifrån statistik och hur jag tror matchbilden blir.

Hammarby har haft hörnledningen i halvtid i 18/21 matcher hittills i år. Är det hörngladaste laget i serien och det är inte konstigt sett till hur de spelar. Trixiga yttrar och offensiva ytterbackar som Jeahze. Många avslut och högt bollinnehav. Släpper också till väldigt få defensiva hörnor.

5-3 i första halvlek och 7-6 totalt var hörnstatistiken i förra matchen när de här möttes. Då gav Djurgården/Bajen tog initiativet om bollinnehavet. Hammarby hade klart mest boll då.

Skulle inte bli förvånad om vi får se en liknande matchbild här. Djurgården spelade som bekant Europa Conference League mot Shamrock i torsdags. Tuff match med typ bästa möjliga laget från start. Även om Kim & Tolle gjorde några tidiga byten så är det klart att det sliter med resa och så vidare. Djurgården kommer som bekant från en extremt stark sommar där de radat upp segrar och bra prestationer. Tycker dock det börjat skönjas vissa antydningar till sämre prestationer senaste tiden. Tappade 3-0 till 3-2 mot Kalmar i en match där de var mot repen på slutet. Jämn match hemma mot ett formsvagt Elfsborg och även senast borta mot Sirius. Känslan är att energinivån och prestationerna varit lite sämre senaste tiden - inte konstigt efter en hektisk sommar där Djurgården snurrat på 14-16 spelare.

Ska sägas att även Djurgården brukar skapa många offensiva och släppa till få defensiva hörnor. Brukar precis som Hammarby vara rätt dominanta, men med tanke på utgångsläget tror jag inte de klarar det den här matchen. Jag tror de behöver hitta ett annat sätt att vinna.

Ingen djurgårdare lär säga det utåt, men jag är lite inne på att de är rätt så okej med kryss i den här matchen. Inte minst då Edvardsen är avstängd, vilket gör de offensiva alternativen begränsade. Häcken har en svår bortamatch mot Kalmar och ett par andra tuffa drabbningar närmaste tiden. Så inte otänkbart att de tappar några poäng och Djurgården möter ju Häcken på hemmaplan snart. Tror DIF är rätt nöjda så länge en hemmaseger mot Häcken innebär serieldning vid det tillfället. För Hammarbys del är seger i stort sett ett måste här om guldchansen ska leva. Det är deras hemmaderby också, så jag tror de kommer sätta fart på matchen och försöka ta inititiativet från start.

Därför väljer jag att Bajen vinner hörnmatchen i första 45. Skulle de ta ledningen kommer matchbilden påverkas, de lär falla tillbaka lite och ge mer initiativ till Djurgården. Men första 45 ser jag framför mig ett dominant Bajen som kommer med full fart ur startblocken.

Speltips: Hammarby flest hörnor första halvlek, finns under hörnor-fliken på Bethard .

This is the stats tab
This is the post tip