Bajen tar emot Elfsborg på söndagen.
Mitt speltips: Rak seger på Hammarby. Bethard .

Två lag som komer från mycket positiva resultat i Conference League-kvalet. Bajen vände på 1-3 medan Elfsborg vann trots knepigt 1-1 i första matchen-utgångsläge. Med andra ord har bägge lagen en mycket viktig match kommande vecka:
Bajen möter Basel borta.
Elfsborg har Feyenoord borta.

Med tanke på kvalspelet har bägge lagen matchats rätt hårt senaste tiden. Bajen har dock sluppit resa den här veckan och har nu hemmamatch igen. Elfsborg var nere i Bosnien i torsdags och ska nu resa till Stockholm. Det tycker jag ger en viss fördel till Bajen.

En annan fördel är att Bajen spelar hemma inför sina egna fans. När matcherna kommer tätt kan energinivån bli lägre - då kan fansens stöd bli en faktor för att orka mobilisera.

Sen tycker jag Hammarby varit väldigt bra sedan Milojevic tog över. Ändå inte fått riktigt den utdelningen de förtjänat - borde ha vunnit borta mot Blåvitt förra helgen till exempel. Hade 2.19 i expected goals mot Blåvitts 0.34, vissa missar var verkligen hårresande. Men om de fortsätter prestera sådär kommer utdelningen att komma. Det gjorde den mot serbiska Čukarički i torsdags. 5-1 var bra jobbat och det lär ge en rejäl boost inför fortsättningen. Tycker även Milojevic fått ordning på defensiven - Bajen släpper till färre målchanser och billiga mål nu jämfört med tidigare.

Elfsborg har jag gått emot ett par gånger. Har gjort mig skyldig till att underskatta laget, men tycker faktiskt inte de ska kunna vara bra nog att hänga med i toppen ända in i mål. Startelvan är bra, men tror inte truppen är lika bred som i de andra lagen. Ska inte glömmas att de sålde Jesper Karlsson inför säsongen och Okumu i somras - viktiga spelare som inte riktigt ersatts med samma klass. Thelins bygge är svåra att möta då de är välorganiserade, men jag tycker Bajen är något snäpp bättre för dagen. Att få över 2.20 på raka ettan känns bra här.

Speltips: Rak Bajenseger.

This is the stats tab
This is the post tip