Hammarby tar emot Elfsborg i en av cupens semifinaler.
Mitt speltips: Hammarby vinner, med insatsen tillbaka vid oavgjort. Bethard eller FastBet .

Två lag som jag tror kommer ligga rätt nära varandra tabellmässigt när vi summerar säsongen 2022. Väljer hammarbysidan tack vare hemmaplansfördelen och att oddset på dem stigit sedan öppning upp till en nivå jag tycker lockar.

Elfsborg öste in mål i sitt gruppspel men ställdes mot svagt allsvenskt motstånd i form av Sundsvall och Degerfors på hemmaplan. Hade det tuffare förra helgen mot Göteborg men lyckades vinna med 1-0 till slut. Spelmässigt var det rätt så jämnt långa stunder och Blåvitt hade ett par vassa lägen att ta ledningen. Elfsborg trivs väl som allra bäst när de får ställa om på sina vassa yttrar, det är så pass välkänt nu att Cifuentes bara måste se till att undvika att det händer.

Hammarby har blandat och gett hittills. Vann de två första cupmatcherna mot Falkenberg och Ytterhogdal utan att imponera så mycket. Följde upp det med att slå Häcken med 4-0, vilket nog var ett par mål för mycket sett till hur det såg ut. Hamnade i tidigt 0-2-underläge mot Norrköping förra helgen, men lyckades vända och vinna med 3-2 till slut. Bägge Pekings mål var rätt billiga och kunder undvikits med en bättre keeper, förhoppningsvis har unge Dovin revansch att utkräva på sig själv här. Bortsett de målen tycker jag Bajen imponerade då de höll sig lugna och spelade rätt metodiskt även om det var uppförsbacke.

För mig luktar det lite kryss här och då får vi tillbaka insatsen. Jag tror inte Hammarby förlorar på hemmaplan i alla fall och därför tycker jag +0 eller DNB lockar. Varje macth är unik och så vidare, men Hammarby står betydligt högre just nu än de gjort hemma mot Elfsborg i de senaste två säsongerna, jag är inte så säker på att de är sämre (eller Elfsborg så myket bättre) för att motivera det.

Speltips: Hammarby vinner med insatsen tillbaka vid oavgjort

This is the stats tab
This is the post tip