Lördagsmatch på Tele2 Arena. Spanskinspirerande Sundsvall besöker stockholmslaget Hammarby och jag tror att det kan rinna iväg – än en gång.
Har sett Sundsvalls backlinje på bortagräs och det blomstrar inte skicklighet direkt, alldeles för många misstag görs.
Håller inte mot ett Bajen med vind i seglen.

Tabell:
2. Hammarby 6 5 1 0 15/6 16p
7. Sundsvall 5 2 3 0 7/5 9p

Hammarby kommer senast från en derbyvinst mot Djurgården efter att Pa Dibba placerade bollen över Isaksson i den 92:a minuten.
Backen David Fällman saknades, efter skadan som han drabbades av mot Häcken. Nu är han med i truppen mot Sundsvall men lär hoppa av då truppen ska bantas med en spelare.
Enligt rapporter inte riktigt hundra än.

Målen fortsätter komma för "Bajen". Inne i ett bra flow där även Stefan Billborn står för den rätta taktiken.
Ta derbyt senas mot Djurgården till exempel:
Zengin skadad och in kom duellstarka derbyfavoriten Arnor Smarason. Bra!
Nästa genialiska drag av Billborn var att sätta in kontringsstarka Dibba, redan i den 67:e minuten. Gav honom den tiden han behövde. In kom också Kennedy Bakircioglu, med en passningsfot som glöder och en frisparksfot som avgör derbyn. Dibba skapade sitt första läge bara någon minut senare. Avgjorde senare som sagt.
Gambianen "pushar" för en startplats i bygget nu. Då ska han visa sig starkare än båda Imad Khalili och Nikola Djurdjic.
Svårt att sia om vem som får starta mot "Giffarna". Känns ändå som Billborn väljer Djurdjic då Khalili har varit skadad samtidigt som han än ser DIbba som sin "super-sub".
Klart är att vänsterbacken Neto Borges och mittfältaren Kennedy missar matchen. Kennedy har ingen startplats och Solheim går troligtvis in istället för Borges.
Erkan Zengin missar.

Vid en vinst här plockar Hammarby platsen som serieledare återigen.

Hammarbys senaste matcher:
Hammarby 3-1 Sirius
IFK Göteborg 1-2 Hammarby
Hammarby 4-0 BP
Hammarby 2-1 Norrköping
Häcken 2-2 Hammarby
Djurgården 1-2 Hammarby

Norrlandslaget Sundsvall har fått en bra inledning på säsongen, sett till vilka de har mött. Har även en match mindre spelat. Står ännu som obesegrade. Tror det statistiken ändras efter denna omgång.
Hemma på NP3-Arena har laget visat sig svårbesegrade. Poängen har plockats mot Malmö efter 2-2 och mot Elfsborg som besegrades med 2-1 senast. Frågan är hur mycket det säger...

Anfallaren Linus Hallenius har visat sig aningen uddlös såhär långt. Borde gjort fler mål än ett såhär långt. Missade ett par frilägen hemma mot Trelleborg. Var på plats. Det sved i ögonen att se. Har helt enkelt inte riktigt hittat rätt än.
Istället är det mittfältet som har levererat. Romain Gall har stått för tre mål och en assist.
David Batanero har visat upp sig han med. Stått för några fantastiska passningar (speciellt en senast mot Elfsborg) och skapar många chanser för laget.
Även Maic Sema visade i de inledande omgångarna att han kommer bli enormt viktigt för laget denna säsong. Tyvärr skadade han axeln mot Dalkurd och ser ut att missa hela vårsäsongen.
Kommer bli ett riktigt tungt avbräck för "Giffarna" som hade behövts hans passningsfot och driv på mittfältet.

Gif Sundsvalls senaste matcher:
Gif Sundsvall 0-0 Örebro
Gif Sundsvall 2-2 Malmö
Gif Sundsvall 1-0 Trelleborg
Dalkurd 2-2 Gif Sundsvall
Gif Sundsvall 2-1 Elfsborg

Här tror jag "Giffarnas" första förlust kommer. Skadan på Maic Sema drabbar laget hårt. Det är han som gör den lilla skillnaden som behövs för poäng här. Hammarby sitter inte på något superdefensiv, det visar statistiken då Bajen har läckt en del bakåt. Anser dock att offensiven i Sundsvall inte är tillräckligt giftig för att hota Hammarbys backlinje här. Oavsett så tror jag att hemmalaget gör fler mål framåt. Jiloan Hamad och Muamer Tankovic har visat form och lär leda laget till en säker vinst här.

SPEL: Hammarby -1 asian till 2.06
(pengarna tillbaka vide uddamålsvinst)
Med 1.5/5 units – Hos FastBet

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip