Hammarby i formtopp - framförallt hemma på plasten - mot HIF som famlar.

Senaste möte
Helsingborg - Hammarby 2-1

Allsvenskan
5. Hammarby 18 9 5 4 42:27 32
12. Helsingborg 18 4 6 8 17:27 18

Bajen hemma
8 6 2 0 25:9 20

Formen
O, V, V, V, V

Senaste match
Kalmar - Hammarby 2-2

HIF borta
9 1 3 5 6:14 6

Formen
O, F, F, V, O

Senaste match
Falkenberg - HIF 1-1

Hammarby får inte till det på gräs. Helsingborg trivs bättre hemma på Olympias golfgreen. Bara där tycker jag att vi har anledning att tro på att det är Bajen som kommer vara mest bekväma den här söndagen.

Efter en våldsam målform och fyra raka segrar (6-2 mot Falken, 3-2 mot Giffarna, 5-2 mot Elfsborg och 6-1 mot AFC) så kom första plumpen på länge då man bara fick 2-2 borta mot Kalmar. Ett omdiskuterat resultat då Bajen känts sig snedfördelade av domarna. Nåväl, för mig var det ingen jätteskräll med poängtapp där då det just är på gräs som Bajen haft sina problem. Det blir en mer fysisk fotboll och framförallt så får inte Billborns gäng ut lika mycket i sitt försök att spela snabb passningsfotboll med hög press.

Men nu är det Tele2 arena som gäller igen och detta hemma mot Henke Larssons Helsingborg. Ett HIF som sålt spelare i sommar som gjort laget sämre. Visst har man fått in ett par namn men jag kan ändå inte känna att laget är bättre än i våras sett till truppen på pappret. Dessutom har Granen visat dålig form, och Granen lär inte gilla att springa i sidled på det som måste vara allsvenskans snabbaste matta. Kryss borta mot Falkenberg senast.

Bajen får klara sig utan Nikola Djurdjic som är avstängd och detsamma gäller målvakten Davor Blazevic. Där finns ersättare, även om Djurdjic varit riktigt bra på sistone, som ska räcka för att slå HIF på hemmaplan.

Senaste elvor:

Bajen (4-2-3-1) Blazevic (utvisad) - Sandberg, Fenger, Magyar, Solheim - Bojanic, Andersen - Kacaniklic, Djurdjic, Tankovic - Khalili

HIF (4-2-3-1) Lindegaard - Holgersson, Liverstam, Granqvist, Eriksson - Landgren, Abubakari - Wanderson, Benyu, Svensson - Gero

SPELTIPS
Jag spelar Hammarby 1 asian hcp -1 (pengarna åter vid uddemålsseger) till 1.83 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip