Äntligen Allsvenskan! Jag börjar säsongen med en rek på att Hammarby vinner klart mot nykomlingen Helsingborg.

Senaste resultat:

Hammarby - Häcken 4-0 (cupen)
Hammarby - Norrköping 3-2 (cupen)
Hammarby - Elfsborg 1-0 (cupen)
HJK - Hammarby 2-2 (träningsmatch)

Honka - Helsingborg 2-1
Helsingborg - J-Södra 2-1
Helsingborg - Halmstad 3-0
Öster - Helsingborg 2-4 (samtliga träningsmatcher)

Hammarbys upplaga 2022 känns faktiskt riktigt intressant. Och det börjar på tränarsidan. Stefan Billborn försvann efter cuptiteln och Milos Milojevic hann väl inte få ut allt innan han också var borta med vinden. Nu är Marti Cifuentes mannen som ska styra upp Hammarby och jag tror att Jesper Jansson och company har valt helt RÄTT tränare den här gången. Marti är i mina ögon en skicklig taktiker och ledare som bör passa in väldigt bra i spelargruppen. Inte lika hård som Milos och inte lika naiv som Billborn. Det är spanskinfluerat spel men med en nordisk touch. Sedan ska jag inte stå och säga att Bajen tar guld, det kommer nog att vara en del ojämna resultat, men att det har sett bra ut på försäsongen och i cupen säger ändå en del.
Bajen körde över Häcken med 4-0, vände mot Norrköping och vann rättvist mot Elfsborg. Ny cupfinal att vänta mot Malmö FF i vår. Nahir Besara är tillbaka i grönvitt och kommer säkerligen passa väldigt bra in i Cifuentes spel. En sen anfallsvärvning i den gambiske landslagsmannen Bubacarr Trawally som känns väldigt spännande. Han missar dock premiären.

Helsingborg har kämpat sig tillbaka till Allsvenskan där man i mina ögon hör hemma. Med en anfallare som van den Hurk så kan HIF alltid göra resultat, men laget har åkt på en del tuffa skador. Loeper är en av dessa och Brandur Hendriksson en annan. Armin Gigovic är dock ett grymt nyförvärv som kommit in nu på slutet. Trots det så tror jag inte att Helsingborg räcker till här i premiären på Tele2:s ultrasnabba dörrmatta. Hammarby spelar i högt tempo och har hemmasupportrarna med sig från dag 1 den här säsongen. Jag tror helt enkelt på att Bajen får en fridfull start på säsongen medan HIF får rikta in sig på poäng i nästa omgång i stället.

SPELTIPS
Jag spelar Hammarby asian hcp -1,5 till 2.10 hos bet365 (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip