Bajen tar emot Varberg på måndagen.
Mitt speltips: Hammarby asian -1,5. Spelet sitter vid tvåmålsseger. Lucky Sports .

Som bekant inledde Hammarby säsongen med fem raka segrar när schemat var lätt. Det satte tonen för i år, för de har gjort det väldigt bra mot de sämre lagen i serien (bortsett Värnamo). Resultaten mot topplagen som gjort att laget är ett par pinnar bakom Häcken & Djurgården. Fem raka utan seger nu när schemat varit tufft. Nu väntar lättare uppgifter och det är dags för en bra prestation på hemmaplan nu.

Var viss besvikelse i Bajenlägret efter 0-0 i Malmö förra helgen. Men när omgången summerades så var det en okej poäng. För återstående schemat är klart godkänt och bättre än för flera andra topplag. Så visst finns guldchansen kvar. I andra hand gäller det att säkra tredjeplatsen, så full motivation här.

Bra läge att möta Varberg tycker jag. Jocke Persson har flertalet gånger varit inne på att han ringar in matcherna hans lag ska ta poängen i. Är framför allt matcher mot bottenkonkurrenter på hemmaplan de ska skaka fram tillräckligt med poäng för att behålla sin allsvenska status. Nästa omgång väntar Helsingborg, om de undviker förlust där kan det som allra sämst bli kvalplats. Så inte helt otänkbart att Persson har ögonen riktade på den matchen som lär prioriteras högre. Varberg har generellt haft det tufft på bortaplan (2-2-7). Flera stora förluster mot topplag borta och jag minns hur de slaktades totalt av Djurgården på den här arenan i våras.

Inför storpublik som vanligt tycker jag det ligger i korten att Hammarby tar en klar seger här. Bra truppläge och en lång träningsvecka att förbereda sig på. Varberg är betydligt enklare att tas med på konstgräs snarare än hemma på sin egna svårspelade plan. Hammarby har redan sex segrar med mer än ett mål på Tele2 - de är lite allt eller inget. I grunden klasskillnad mellan lagen och jag tror det här kan bli 3-0.

This is the stats tab
This is the post tip