Intressant match i Stockholm på söndagen när IFK Göteborg gästar Hammarby.
Mitt speltips: Asian +0.5, eller dubbelchans X2. Spelet sitter om IFK Göteborg tar poäng. Spelas hos bet365 .

Lite skadetrassel hos Bajen:
- Fällman dras fortfarande med sin ljumske.
- Kacaniklic gick av skadad i två raka matcher före uppehållet. Bajen är försiktiga med honom. Tar det dag för dag.
- Darijan (Bojanic) har strul med hopparknä, det är sådant som kan komma under säsongen.
- Djurdjic är avstängd.

Bajen är superfina när de har bästa laget och bra flow i sitt anfallsspel. Men truppen är inte särskilt bred. Kolar vi på bänken senast så finns det inte jättemycket spännande att stoppa in:
Solheim, Rogic, Jóhannsson, Ekdal, en Junior som inte är i form efter sin långa skadefrånvaro och ett par junisar till.
Så det räcker med att ett par gubbar missar spel för att det ska kännas. Nu saknas MINST Fällman och Djurdjic, vilket är två ledare och nyckelspelare. Ska sägas att Bajens facit mot topplagen (om nu IFK ska räknas dit) är mycket svagt. Förutom derbysegern mot DIF har de inte slagit något topplag. Före uppehållet föll de rättvist mot Norrköping.

IFK gör en riktigt bra säong med deras mått mätt. Sålt tre spelare, men har också fått in två bra namn i Aiesh och Sana. Trots att deras bäste spelare under våren, Karlsson-Lagemyr, är långtidsskadad, har de fortsatt imponera. Bara förlorat en av de senaste nitton matcherna och har bara tre förluster på hela säsongen. Ruggigt svårslagna alltså. En sån som Söder har varit grymt bra, Sebastian Eriksson har börjat vidra och August Erlingmark tar kliv. Gjorde en riktigt bra match på just Tele 2 Arena mot Djurgården i våras, men föll då med 2-1 efter att ha åkt på en utvisning. DIF-lägret medgav att de mer eller mindre rånade IFK på segern där - så de har redan bevisat att de kan spela bra på den här arenan.

Har minihugg på europaplatserna, så lär vara fortsatt fullt motiverade ett par omgångar till. Tycker de ska ha rätt bra chans att nypa en poäng mot ett lite skadeskjutet Bajen, som har svårt i matcherna mot övre halvan-lagen.

Kryss?

This is the stats tab
This is the post tip