Bajen tar emot IFK Göteborg på måndagen.
Mitt speltips: Hammarby gör över 1,5 mål.

Om vi spolar tillbaka klockan fem veckor och tänker på tongångarna inför Allsvenskan så kan vi konstatera:
- Bajen målades upp som den tydligaste utmanaren om guldet till MFF.
- Hammarby var storfavorit att bli det målgladaste laget i serien, precis som i fjol.

Även jag trodde mycket på laget. Men inledningen har varit en stor besvikelse. Bara elva poäng på åtta matcher. Men framför allt bara åtta gjorda mål. Negativ målskillnad! Röda kort. Uttåg ur Svenska Cupen dessutom - mot just IFK Göteborg. Nyförvärven Paulinho och Abbe Khalili har inte kommit in i det. Kacaniklic, Tankovic och Bojanic har varit mil från förra årets nivå. Men. Någonstans finns ju potentialen där.

Tycker matchen mot (ett förvisso svagt) Kalmar var ett steg i rätt riktning. Väldigt dominanta spelmässigt och jag tror det var extremt viktigt att laget också fick utdelning i och med de två målen och de tre poängen. Tycker Paulinho såg bättre ut än tidigare och även Tankovic/Kacaniklic såg bättre ut än tidigare. Verkar ha hittat något vettigt med rivjärnet Ludwigsson på topp. Beöver nu stapla bra resultat och poäng för att klättra i den jämna tabellen och etablera sig i det absoluta toppskiktet.

Blåvitt blandar och ger tycker jag. Har en cupfinal att se fram emot, men tycker spelet hackar. Såg ut att ta en välbehövlig trepoängare mot Helsingborg i torsdags, men släppte in 1-1 på tilläggstid - ruskigt jobbigt. Dras med jobbig skada på tänkte nyckelspelaren Robin Söder, vilket gör att anfallsspelet blir lidande och alternativen är få. Senast saknades André Calisir och Kristopher Da Graca - vilket gör att det är tunt på mittbackspositionen. Orkar 34-årige Bjärsmyr spela i varje match? Inte optimalt i det här tajta spelschemat. Ser vi till bänken senast var det mest junisar + spelare som Affane, som inte är tänkta att användas. Strulet med Wernersson är knappast något positivt heller. Tycker också Blåvitt känns som någon klass sämre på konstgräs.

Lagen möttes i Svenska Cupens kvartsfinal för en månad sedan. Lite olika förutsättningar då mot nu såklart, men Bajen var rätt överlägsna inledningsvis och borde gjort 2-3 mål i första halvlek. Hammarby drog i stället på sig straff och rött kort i samma situation, vilket ändrade balansen i matchen helt. Jag vill ändå ta fasta på hur Hammarby var klart bättre så länge det var 11 mot 11.

Här tror jag Hammarby vinner. Men med högre odds på ö1,5 mål jämfört med raka ettan så väljer jag det förstnämnda alternativet. Tror först och främst Bajen behöver minst två mål för att vinna detta, men sen går det också att se scenarion där Bajen gör två mål utan att vinna matchen.

Speltips: Över 1,5 mål av Hammarby. 1.74 hos Casumo , LeoVegas & Unibet .

This is the stats tab
This is the post tip