Speltips: Under 2.5 mål till 1.98 hos nya Expekt

_______

Riktigt trevlig match under söndagen där ett Blåvitt med en fantastisk form ska försöka ta sig an det nästintill omöjliga Tele2 där man inte vunnit på åtta år. Trender är dock till för att brytas och med den härliga energin som råder just nu så finns iallafall goda chanser för poäng. Dock är det ett starkt Hammarby som väntar. De har häng på fjärdeplatsen och vill nog gärna se Blåvitt vidare i en tuff situation i bottenstriden.


Hammarby
Senaste match: Varberg - Hammarby 0-2
xG: 0.15 - 2.17
Skott/Skott på mål: 4/0 - 24/10
Possession(%): 34 - 66
Hörnor: 3 - 10
På förhand hade Hammarby alla möjligheter att ta en enkel seger. Med tanke på Varbergs lag och hur det uppträtt på senare tid. Dock så skulle det sitta långt inne eftersom Varberg spelade mycket defensivt och lyckades stänga ned Hammarby. Det var en svårspelad, långsam plan där Hammarby visade individuell kvalitet men där de farligaste målchanserna uteblev. Det dröjde till slutet innan Erabi kunde göra ett snyggt nickmål och sätta spiken i kistan.

IFK Göteborg
Senaste match: Mjällby - IFK Göteborg 0-1
xG: 0.63 - 1.04
Skott/Skott på mål: 9/1 - 12/2
Possession(%): 53 - 47
Hörnor: 3 - 5
Samma sak var det för Göteborg men med en mycket tuffare match på förhand där Mjällby gjorde det tajt och det var inte många chanser åt något utav hållen. IFK Göteborg däremot har mycket välförtjänt medgång just nu och segermålet kunde även göras i slutminuterna genom nyförvärvet Thomas Santos.


Det har hänt en del sedan senaste matchen. Marcus Berg har valt att lägga skorna på hyllan efter en fantastisk karriär. Det känns även som ett bra slut då han även gjort mycket för Blåvitt i år och har varit en stor del till att laget förhoppningsvis överlever denna säsongen i Allsvenskan.

Överlag är skade- och avstängningsläget mycket bra hos båda klubbarna där nästan alla är tillgängliga. Däremot missade Hammarbys Sadiku matchen mot Varberg.

Defensivt Blåvitt som går in för att försvara en poäng?

Två av de formstarkaste lagen i Allsvenskan där IFK Göteborg har hela 13 poäng på de fem senaste matcherna medan Hammarby står på 10 poäng. Lagens signum har varit defensiven som agerat väldigt stabilt och samlat oavsett motstånd. Sedan finns givetvis härlig offensiv briljans i exempelvis Erabi, Djukanovic som kan göra mycket på egen hand medan Blåvitt stått för ett härligt press och omställningsspel i sin offensiva trio. Tror Blåvitt kommer gå in för att försvara en poäng här och medan Hammarby kommer vara laget som öser på framåt. Det kommer inte vara helt enkelt att såga sig igenom Blåvitts försvar samtidigt som man får passa sig för deras riktigt vassa, snabba omställningar. Ser framför mig en mer avvaktande matchbild mellan två välmående lag för stunden där de har stor respekt för varandra. Målsnålt?

Speltips: Under 2.5 mål till 1.98 hos nya Expekt
This is the stats tab
This is the post tip