Bajen tar emot Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: Norrköping X2 eller asian +0,5. Bethard eller FastBet . Spelet sitter om Hammarby inte vinner.

Bajen går in i den här omgången en poäng före Peking. Lagen ligger femma och sexa i tabellen.

Hammarby har fått rätt så bra effekt på tränarbytet då de tagit sju av nio poäng efter EM-uppehållet. Dessutom en övertygande seger mot Maribor i torsdags i Conference League-kvalet. Inget revolutionerande rent spelmässigt tycker jag, lite mer flexibilitet och kanske lite mer cynism. Spelmässigt har det väl inte varit briljant på något sätt tycker jag. Mycket bra insats mot Maribor i torsdags dock, där Selmani gjorde hattrick. 3-1 var nästan i underkant. Men bara två vilodagar inför den här matchen och trots en rätt klar seger så lever ändå dubbelmötet och det lär finnas ett par ögon riktade mot den uppgiften redan nu. Med ett par skador i truppen så finns inte supermånga alternativ att laborera med. Som klubb är Hammarby inte så vana vid att dubblera med Europaspel och det var inget de var förberedda på inför säsongen eftersom de kvalificerade sig först via cupspel. Så truppen är kanske inte så anpassad för dubblering.

Norrköping åkte på en tung förlust mot Häcken senast i en jämn match. Kunde slutat hursomhelst, men en individuell prestation avgjorde. Har annars fått en bra start efter EM-uppehållet med vinst mot Malmö och borta mot Mjällby. Haksabanovicär såklart ett tungt tapp och här är även Bergmann-Johannesson avstängd. Men en startlva med Jansson i mål, Wahlqvist, Fransson m.fl. är ändå rätt stark.

Jag har kanske inte varit Norrköpings största fan, men det är helt klart ett topp sju-lag vi har att göra med. När de kunnat förbereda sig en vecka för den här matchen jämfört med Bajen som urladdade mot Maribor för bara två dagar sedan tror jag på bra poängchans. För mig är det här två rätt så jämna lag, de ligger nära varandra nu och jag tror de ligger nära varandra när vi spelat 30 omgångar. Norrköping har inga problem med konstgräs (redan spelat på Tele 2 i år dessutom) och det är kort resa - så ingen jättehemmafördel för Bajen även om publiken nu är tillbaka. Klart Bajen kan vinna och att de ska vara favoriter, men tror Peking har bättre poängchans än oddsen säger.

Kryss?

This is the stats tab
This is the post tip