Bajen tar emot Kalmar FF på söndagen.
Mitt speltips: Rak etta på Hammarby. Lucky Sports .

Fin förra omgång för Hammarbys del. Nytt Erabi-mål, bra Besaraprestation och äntligen seger. Kanske att det nu kan lossna lite efter att de äntligen tog en bortaseger. Mycket var positivt där och nu är de tillbaka på hemmaplan. Första matchen på det konstgräs som under uppehållet las om. Ska bli intressant att se hur det påverkar Bajen att itne längre behöva spela hemmamatcher på en strand. Tror inte det är negativt.

Känns som ett bra läge att möta Kalmar också. Friedrich drog på sig rött senast och är därmed avstängd. Brassen är en av seriens bästa målvakter och är viktig för Kalmars del med sitt Neuer-inspirerande liberospel. Men även väldigt bra passningsspel. Ersättaren Kindberg är väldigt oprövad, men bör vara ett sämre kort.

Dras med skada på Calle Gustafsson sedan tidigare och på uppvärmningen inför Elfsborgsmatchen tvingades Gojani kliva av. Skulle gissa på att den sistnämnde är out även igen med tanke på att det snart vankas Europaspel för Kalmar - med andra ord inte läge att riskera någon. Den här trion är tre av Kalmars kanske fem-sex viktigaste spelare, så det är tuffa avbräck.

Kalmar med falsk tabellplacering?

Kalmar ligger sexa i tabellen med 22 inspelade poäng. Tycker de haft lite medstuds i vissa matcher och kankse tagit lite mer poäng än de "förtjänat". Rajovic verkar ha kallnat lite efter en sensationell inledning. Jag skulle inte bli förvånad om Kalmar har något lägre poängsnitt andra halvan av säsongen jämfört med första.

Har dessuom haft det enormt svårt på Tele2 arena rent historiskt, oavsett utgångsläge inför matchen.

Tycker Bajen känns lite på gång. Cifuentes har slitit med att hitta rätt fronttrio och det gör han väl delvis fortfarande. Men det känns nu åtminstone givet att det ska vara Erabi som central forward. En pusselbit på plats. Tycker Djukanovic såg lovande ut när han fick spela senast, där bakom finns lite andra alternativ också. Så visst finns potential att göra det bättre än första halvan av säsongen.

Hemma på konstgräset med en lite på gång-känsla tycker jag Hammarby ska ses med bra segerchans mot smålänningarna.

Speltips: Hammarby vinner
This is the stats tab
This is the post tip