Bajen inleder Allsvenskan hemma mot Kalmar FF.
Mitt speltips: Rak seger för Hammarby.

När Hellberg kom in i vintras och pratade SM-guld under sin treåriga kontraktstid var optimismen stor i Bajen-led. Nu är mycket runt Hammarby negativt just nu. Försvagat truppen genom att göra sig av med Mikkelsen, Sadiku, Adjei och Nalic. Dessutom har Kurtulus haft sina problem efter en huvudskada.

Har valt/misslyckats med att förstärka truppen särskilt mycket. Oscar Johansson från Värnamo är ett klokt nyförvärv (som förvisso inte riktigt hittat rätt än). I övrigt är det dansken Winther som kom in på deadine day. I poddar, tabelltips och övriga medier verkar alla tävla nu om att såga Bajen på olika sätt. Det är fel på truppen, strategin och precis allt. Laget har buats ut i Svenska Cupen. Jag förstår kritiken till viss del, men tycker det blivit lite väl mycket negativt. Visst finns det svaga positioner och en del spelare jag inte tycker hör hemma i ett lag som Bajen, men de har fortfarande en ung och talangfull trupp. Kryddat med en av Allsvenskans bästa poängspelare i Besara.

Det stormar en del runt klubben, men jag får uppfattningen att förväntningarna nu har sänkts och att det snarast är så att Hammarby plötsligt har allt att vinna. Borde kunna passa en sån som Hellberg rätt bra om förutsättningarna blir så snarare än att alla räknar med topp tre. Jag tror vi är där nu.

Allt inte perfekt i Kalmar

Kalmar FF går nog mot en ny stabil säsong någonstans i mitten av tabellen. Men tycker att det finns en del frågetecken även där:
- Calle Gustafsson är fortsatt skadad.
- Johan Karlsson har missat hela försäsongen.
- Tappat Hummet (offensiv nyckelspelare), Ricardo Friedrich (kapten) och Ólafsson (spelade SAMTLIGA minuter i fjol).
- Haft sina sedvanliga planförsäsongsproblem där de behövt åka runt halva Småland för att träna på småplaner.
- Nyckelspelare som Simon Skrabb (höft), Dino Islamovic (blandat), Romario (ljumskar) har och har haft problem under försäsongen. Skulle gissa att de här gubbarna kommer till spel. Men det är inte så att de haft en perfekt försäsong på något sätt.

Gjorde en poängmässigt bra säsong i fjol, men den underliggande statistiken var svag. Borde tagit färre poäng än de gjorde. Jag har svårt att se att Kalmar ska vara så mycket bättre den här säsongen.

Blir lätt så att mest fokus hamnar på det negativa runt Hammarby. Förståeligt då det är mest intresse runt dem. Men Kalmar har också problem - de kommer sakna minst två av sina bästa spelare exempelvis. Sen har smålänningarna haft det extremt tufft på Tele2 Arena senaste säsongerna - både mot Djurgården och Hammarby.

Visst kan Kalmar ta poäng här. Men tycker att oddset på Hammarbyseger, som gått upp 10-20 punkter sedan släpp, lockar nu.

Mitt speltips: Hammarby att vinna
This is the stats tab
This is the post tip