Guldjagande MFF gästar Bajen på söndagen.
Mitt speltips: Malmö vinner matchen.

Malmö kvalificerade sig som bekant för Champions League i tisdags. Bör ge laget en otrolig boost inför fortsättningen. Inför Bajenmatchen får de fyra dagars vila och för första gången på två månader har de ingen match kommande vecka. Dessutom landslagsuppehåll. Med andra ord finns möjlighet för Tomasson att spela bästa möjliga lag i Allsvenskan om han så vill. Då användes inte Martin Olsson, Rakip (spelade en minut), Nalic, Eric Larsson och Beijmo i tisdags. Så det bör vara en mix av fräscha nya spelare samtidigt som majoriteten av Christiansen, Colak, Ahmedhodzic, Birmancevic, Rieks och berget lär starta.

Hammarby har matchats i stort sett lika tufft som Malmö under sommaren. Detta utan att ha samma breda trupp som Malmö. Har märkts då prestationerna varit rätt ojämna under den här perioden. Krysset i Borås i söndags var ett rån från Hammarbys sida, samtidigt blv de själva rånade på tre poäng i Göteborg ett par veckor tidigare.

Bajens kvaläventyr slutade i besvikelse i torsdags då Basel blev för svåra över två matcher. Dubbelmötet levde ändå till returen i torsdags och Bajen gav det ett ordentligt försök och tog det till straffar. Sämsta möjliga sätt att åka ut på. Behöver nu försöka ladda om med bara två vilodagar inför nästa riktigt tuffa uppgift.
Viktige Bojanic är avstängd.

Klart att Bajen på Tele2-konstgräset är en tuff match. Men för att ta poäng tror jag att Hammarby behöver göra en toppinsats samtidigt som Malmö inte har sin bästa dag och eventuellt roterar på någon position. Nu är det så att Malmö bör kunnat förbereda sig bättre än Bajen på den här matchen. Malmö är laget med högst höjd i serien och när de är all in i matcher och gör bra prestationer har de alltid bra chans att vinna.

Till såhär pass högst odds spelar jag Malmö utan att blinka.

This is the stats tab
This is the post tip