Lite av årets match i Allsvenskan när Malmö FF gästar Hammarby.
Mitt spel: Under 2,5 mål i matchen.
2.08 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport .

En rejäl nyckelmatch för den allsvenska guldstriden det här.
Vinner Hammarby har vi tre lag på 59 poäng inför DIFs måndagsrysare i Göteborg.
Ett kryss jublas det över hos DIF och AIK.
Vinner Malmö gäller de som storfavoriter i min bok.

1 Malmö FF 27 17 8 2 49-14 59
2 Djurgården 27 18 5 4 47-17 59
3 Hammarby 27 17 5 5 67-36 56
4 AIK 27 17 5 5 40-20 56

Hammarby stormar mot nytt allsvenskt målrekord på ett mycket imponerande sätt. Har fullkomligt öst in mål på hemmaplan. Kanske är det därför lite motsägelsefullt att ta ett underspel på laget, som gått över 2,5 mål i 19 av sina 28 matcher. Men det här tror jag kan bli lite tajt. Är oerhört mycket på spel här. Tror båda lagen har stor respekt för varandra och vill undvika att åka på första målet till varje pris.

Hammarby har dessutom två avstängningsavbräck:
Tankovic, som varit lagets bäste offensive spelare sett över hela säsongen. Även om Tankovic inte varit lika glödhet som under sommaren blir det en, totalt sett, offensiv försvagning för Bajen. Oavsett vem som nu ersätter honom.
Jeppe Andersen, spelmotoron, box to box-mittfältaren och lagkaptenen, är också avstängd. Lär ersättas av mer defensivt lagde Junior.

MFF har stora frågetecken runt Rieks och Lewicki. Christiansen missar pga skada. Trion har gått skadade under uppehållet och har inte kunnat träna. I skrivande stund är det klart att Rieks + Lewicki finns med i truppen, men det är oklart vad gäller deras medverkan. På torsdag väntar Lugano i Europa League (får Rosenberg 90?) - vågar Rösler gambla med någon av dem? Christiansen är ett blytungt avbräck då han enligt mig varit den viktigaste offensiva spelaren den här säsongen. Min gissning är dock att någon av Rieks och/eller Lewicki spelar.

Malmös bortamatcher mot topplagen:
1-1 mot Peking.
0-0 mot AIK.
1-1 mot DIF.
1-1 mot Häcken.
0-0 mot IFK Göteborg.

De har visat att de inte är främmande för att åka till bortamatcher med ambitionen att inte bjuda på något. Släppt in minst mål i serien och har faktiskt spelat under 2,5 mål i en majoritet av matcherna (16/27). Svåra att göra mål på alltså. Och jag tror som sagt att de kommer ha stor respekt för Hammarbys frejdiga offensiv på den snabba konstgräsmattan här.

Klart det är lätt att kolla på alla offensivt skickliga spelare i bägge lagen och tänka att det här blir frejdigt och fullt av målchanser. Jag tror dock det kan bli hyfsat krampaktigt, spänt och lite ställningskrig.

Tänkbara resultat i min bok:
0-0/1-1
1/2-0
0-1/2.

Speltips: Under 2,5 mål i matchen - odds 2.08 hos LeoVegas , Unibet eller 888sport .

This is the stats tab
This is the post tip