Hammarby tar emot Mjällby i lördagens enda allsvenska match.
Mitt speltips: Asian -1 på hemmalaget. Spelet innebär pengarna tillbaka på uddamålsseger, vinst vid Bajenseger med 2+ mål. Förlust på spelet om Mjällby tar poäng.

Bajen blev rätt så överkörda i premiären mot Malmö FF. Att det stod 2-2 i halvtid var nästan ett rån, 3-2 som slutresultat var rättvist. Det positiva med insatsen tycker jag var att spelarna såg betydligt piggare ut än de gjorde i cupmatcherna mot Trelleborg och DIF innan dess. Kommer som bekant från en fruktansvärd marsmånad där truppen drabbades av covid, vilket påverkade spelarna fysiskt. Gradvis borde spelarna nu återfå ork, kondition och tajming. I takt med det kommer prestationerna bli bättre.

Att potentialen är riktigt stor i laget är självklart. Seljmani är en bra värvning, Amoo har under försäsongen visat ruggig spets och Fjóluson är en riktigt välbehövlig försvarsförstärkning. Klar fördel att Bajen numera är hemma på konstgräset.

Mjällby inledde med 0-0 hemma mot Varberg. Inför den matchen konstaterade jag:
"...slutade femma i fjol, en så hög placering kommer de garanterat inte upprepa. Överpresterade kraftigt gentemot expected goals, vilket bör jämna ut sig. Vann också fem raka matcher i allsvenskans slutskede när en hel del lag hade checkat ut medan Mjällby öste på.

Inför den här säsongen har de dessutom tappat en hel del namn:
Agardius (26 starter i fjol), Löfgren (26 starter i fjol), Sabovic (23 starter i fjol). Den trion hade flest minuter av samtliga spelare i klubben förra säsongen. Dessutom tappat Ogbu, som öste in 14 mål och Batanero, som kanske inte var en supersuccé men stundtals bra. Klubben gjorde sig också av med tränaren Marcus Lantz, som ersatts av Järdler. Jag är tveksam till att det är ett steg upp. Tunga tapp.

På plussidan:
Samuel Brolin (målvakt på lån från AIK), Ivan Kricak (b, Radnik), Josip Filipovic (b, NK Rudar), Enoch Kofi Adu (mf, AIK) och Andreas Blomqvist (IFK Norrköping). Ett par logiska namn och några oklara, men överlag känns laget sämre än i fjol för mig."

Premiären fick mig inte att ändra uppfattning om Mjällby. Lätt att glömma bort att de var nykomlingar i fjol och att många av spelarna inte är etablerade allsvenska spelare med särskilt mycket rutin. Gjorde det bra i ett välfungerande kollektiv i fjol, ska nu spela "roligare, mer framåtlutad fotboll" under Järdler. Jag tror de kan få en jobbig säsong, särskilt på bortaplan. Hade inte så bra siffror på konstgräs i fjol.

Tror det är dags för en bra Bajenprestation här. Då ska de ha mycket bra chans att slå Mjällby. Blir inte förvånad om det blir med fler än ett mål - Bajen under Billborn har varit lite av ett "allt eller inget" lag där de vinner klart när de väl vinner. Flera fina kontringsspelare i laget som kan avgöra vid eventuell uddamålsseger.

3-1?

This is the stats tab
This is the post tip