Hammarby tar emot Mjällby på tisdagen.
Mitt speltips: Rak etta på Bajen. Lucky Sports .

Lite krisläge i Bajen efter att de förlorat fyra av de första sex matcherna. Tycker dock det känns lite överdrivet. Om vi zoomar ut och tittar på vilka matcher de torskat (Malmö, AIK, Norrköping och Häcken borta) är det inte orimligt. Att torska borta mot de lagen är ingen skam. Det tråkiga för Bajens del är väl att laget/klubben/Cifuentes inte verkar klara av att ta de nödvändiga kliven för att klara av att lösa plusstatistik mot de bästa lagen i serien. Och dålig tajming med ett extremt tufft inledningsschema när laget är i en ombyggnadsfas. För Hammarby bara måste bli bättre över tid den här säsongen.

Hemma har de ändå klarat av att vinna mot både Degerfors och Varberg. Ingen toppinsats mot något av lagen, men rätt klara segrar med 3-1 och 2-0. Trots att Bajen bygger om och kanske inte är på den nivån de varit senaste säsongerna än har de fortfarande klass nog att brotta ner brunkargäng hemma på Tele2-sanden.

MJällby inget konstgräslag

Full av beundran för vad Mjällby gör. Litet samhälle, liten budget. Ändå går de tillräckligt bra för att vara ett bekvämt mittenlag. Men det är framför allt på Strandvallen de tar sina poäng. Tycker truppen de har till sitt förfogande inte riktigt känns som ett lag anpassat för konstgräs. Gillar mer det fysiska närkampsspelet och när matcherna blir kampbetonade. Svårt att få till det på konstgräs.

Sen undrar jag om inte cupfinalen spökar lite i bakhuvudet på spelarna. Tagit sig till final och den spelas på hemmaplan om bara någon vecka. För många av spelarna är det en av karriärens stora matcher och det hade varit enormt stort för klubben att kvala till Europa. Säger inte att spelarna skiter i Allsvenskan fram till dess, men finns den där sista procenten att ge allt i varje närkamp? Står alla spelare på startlinjen om det finns en liten känning som skulle kunna riskera finalen? För ett lag som Mjällby räcker det med en liten nivåsänkning för att de ska förlora matcherna. Dålig trend med torsk mot Elfsborg hemma och BP borta. Senast var de klart sämre än AIK hemma.

Även om Hammarby förlorade mot Norrköping tycker jag prestationen var rätt så okej. Skapade mer lägen och hade mer boll. Men Norrköpings klasspelare behövde bara en chans för att näta och det avgjorde. Här bara måste Bajen studsa tillbaka och jag tycker de ska ha bra chans att lösa det med hemmafördelen de har.
This is the stats tab
This is the post tip