Bajen och Norrköping gör upp i en kvartsfinal på söndagen.
Mitt speltips: Under 3 mål asian i matchen. Spelet innebär att du får pengarna tillbaka på exakt tre mål, vinst vid noll,ett eller två mål. Förlust på fyra eller fler.

Två lag där den spontana rösten i huvudet skriker överspel. Det tycker även marknaden och har tryckt upp oddsen på under tre mål högt nog för mig att bli intresserad. För det här är trots allt en utslagsmatch. Bägge lagen var besvikna över sin respektive placering ifjol där de missade Europaplatserna. Så det är definitivt två lag som förutom titelmöjligheten vill vinna cupen för att nå Europaspel. När Bajen spelade slutspel förra säsongen (under peak-corona och utan publik ska sägas) var Billborn fortfarande tränare för laget och det var mer av sambabajen än jag upplever att de är nu. 1-1 mot Trelleborg i kvarten (vidare efter förlängning), 1-0 mot DIF i semifinalen och sedan 0-0 mot Häcken. Underspel hade varit framgångsrikt i alla tre matcher alltså.

Fortfarande tidigt i Cifuentes resa, men tycker mig se lite mindre av kaosbajen än vi vant oss vid. Mindre 4-3-matcher och fler 1-0-matcher känns som något vi kan få se. Tycker de kontrollerade Häckenmatchen förra helgen och i ledning var det väldigt bekvämt, vilket det inte alltid brukar vara för Hammarbys del. Frågetecken för Ludwigson i skrivande stund, missade fredagens träning pga sjukdom. Ett plus för underspelet om han skulle missa.

Norrköping har tappat Adegbenro, vilket är ett stort avbräck inför i år. Visserligen fått igång Totte Nyman efter skadeproblem i fjol, men vi får se hur pass väl han håller. När allt klaffar är offensiven med just Nyman, Levi m.fl. vass, men de är ganska ojämna. Defensivt känns det som Peking förstärkt laget jämfört med i fjol, då bland annat Ekpolo anslutit från Häcken. Han och Wahlqvist är en bra stomme i trebackslinjen.

I de åtta tävlingsmatcherna mellan lagen sedan 2018 har bara två innehållit fyra eller fler mål. Nu är inte tidigare möten något jag fäster så stor vikt, men det är trots allt rätt ovanligt att matcher blir så pass målrika. Särskilt när det är utslagsmatch vi har att göra med. Det kommer finnas anledning för ett av lagen (eller båda vid eventuellt kryssläge) att börja snegla mot klockan i andra halvlek och spela på det. Jag tror undern är en bra startposition här som det kommer gå att ta sig ur live om det skulle se totalt ösigt ut.

1-1?

This is the stats tab
This is the post tip