Hammarby tar emot Norrköping på söndagen.
Mitt speltips: Under 2,5 mål i matchen.

Att jag inte är något fan av årets upplaga av IFK Norrköping har säkert märkts om du läst mina texter här. Tycker det är ett rätt grått lag utan den finess Peking många gånger haft sedan 2015 och framåt. Att de ligger så högt upp som femma säger mer om hur svag övriga serien är. Sigurdssom lämnade ett stort hål kvalitetsmässigt och här har de en blytung avstängning i Totte Nyman. Anfallsstjärnan har kanske inte öst in mål i år men är alltjämt en allsvensk klasspelare i min bok. Viktig med sitt slit och sina löpningar och är någon motståndarna alltid behöver hålla koll på. Bakom honom finns ingen uppenbar vass ersättare.

Defensivt är Peking rätt bra på det i år, 20 insläppta på 16 matcher är helt okej faktiskt.

Europatrött Bajen?

Bajen fick en rejäl urladdning mot Twente sent på torsdagen. 1-0-förlusten var ett bra resultat och det är allt att spela för i returen kommande vecka. Bara två vilodagar efter den matchen och därmed viss risk för rotation och/eller trötta ben på en del Bajenspelare. Dras redan med skador på ett par spelare och har ett par som nyligen kommit tillbaka. Så någon topprestation ser jag inte framför mig här.

Sen är Bajen som bekant inte riktigt vad de var i fjol. Uppträder rätt så ojämnt men har inte alls samma höga högstanivå som i fjol. Får slita för att skapa chanser och göra mål. Kommer säkert bli lite bättre på hemmaplan nu när de slipper spela på Tele2-sandstranden, men jag ser ingen toppmatch på ingång här.

När de här båda möttes i våras var det en väldigt trist match med få målchanser. Totte Nymans avslutsklass blev avgörande (2-0). Kan se något liknande här. Ser framför mig en matchbild med ett Bajen som har mest boll och för spelet, men kanske lite uddlösa. Mot ett Peking som vill kontra, men som inte är lika vassa utan Totte Nyman.

Underspelet känns som en bra startposition i matchen.
This is the stats tab
This is the post tip