Hammarby tar emot Örebro på Tele2 Arena. Ett möte mellan två lag som är i stort behov av tre poäng.

Tabell:
2. Hammarby 17 +16 37p
3. Örebro 17 -2 20p

Det finns inga undantag för Hammarby här – laget måste ta tre poäng för att inte öka avståndet upp till tabellettan AIK. Solnalaget vann under gårdagen mot Brommapojkarna och är inför kvällens match fem poäng före ”Bajen”.

Senast fick Hammarby en poäng med sig från Norrköping. Hemmalaget var bättre över 90 minuter då Hammarbys anfallsförsök var riktigt usla. Svendsen aktier, som för övrigt sliter rejält för speltid, förbättrades inte då han slarvade bort två viktiga chanser i slutminuterna.
Hammarbys försvar ska dock hyllas och stod för en stark prestation.

Nu väntar Örebro på hemmaplan, en match som Hammarby måste ”studsa tillbaka” i. Andersen på mittfältet har rapporteras missa matchen på grund av skada.

Örebro är i stort behov av poäng. Laget har bara en vinst på de sex senaste matcherna och har helt plötsligt dragits in i bottenstriden, åtminstone farligt nära.
Örebro spelade cupmatch mot latorp och vilade då Nordin Gerzic, Filip Rogic och Kennedy Igboananike. Nu är trion tillbaka i spel.
Saknas gör Brorsson, Lorentzson och Fabio.
Såhär säger Axel Kjäll till NA.se inför kvällens match:
”Framförallt vill jag att vi tar oss an uppgiften utåt med bröstet. Nu har vi haft en period med lite tuffare resultat, och vi kommer till en tuff bortamatch med mycket folk och säkert ett tryck på läktaren. Så jag hoppas vi kan vara modiga båda i anfallsspelet och försvaret.”

Hammarby har svagheter och de ligger i defensiven. Läcker många mål och går sällan med hållna nollor i matcher mot allsvenska lag.
Här har vi två lag som måste gå för seger så jag tror på en sevärd matchbild med många mål.

SPEL: Över 3 mål asian till 1.85
(Pengarna tillbaka vid tre mål)
1.5/5 units - hos 888sport

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip