Krisande Bajen tar emot Örebro på måndagen.
Mitt speltips: Under 3 mål asian handicap goal line. Odds 1.80 hos Bethard , SpeedyBet eller FastBet . Spelet innebär pengarna tillbaka på exakt tre mål, vinst på 0-2 baljor, förlust om det blir 4+ mål.

Bägge lagen har haft över 3,5 mål i endast en av tio allsvenska matcher hittills.
Hammarby har haft över 2,5 mål i hälften av sina matcher medan ÖSK "gått över" i endast tre av tio.
Så statistiskt ser spelet lovande ut.

Men tänker framför allt på att det är ett krisande Hammarby som kommer till spel här. Guldkandidaten Bajen ligger elva och har närmare nedflyttningsplats än Europaplats. Ett stort fiasko alltså. Spelmässigt finns det inte mycket som talar för att laget är på gång att bli den där målmaskinen de var i fjol. Tankovic längtar bort (ej med i truppen), Kacaniklic är en skugga av vad han var 2019, Paulinho har inte kommit in i det (och är skadad), Aron Jóhannsson har inte gett något vettigt alls i år, Bojanic ser otroligt trög ut och ytterbackarna har inte kommit in i säsongen än. Den enda som funkar är Ludwigson - nyförvärvet från ÖIS. Men han är mest en löpstark "jävligt jobbig att möta"-spelare snarare än en vass topplagsstriekr som gör 15+ poäng på en säsong.

Ligger i botten i expected goals-ligan enligt min statistiktjänst, så det går inte att skylla på otur eller ineffektivitet riktigt. Offensiven hackar helt enkelt. Inledde okej mot Malmö FF, men rasade ihop efter paus. Svårt att se att laget plötsligt skulle börja ösa in mål här.

Örebro har släppt in blott tio mål hittills. Åkte nyligen till Norrköping och begränsade Peking rätt bra, de har hållit nollan mot Häcken och de har vunnit med 2-1 mot DIF. Så det är inget lag som släpper in väldigt mycket mål. Inlett serien rätt stabilt och lär väl hamna ungefär där de ligger till slut. Saknar strikern Mehmeti, vilket är något av ett offensivt avbräck. har väl i övrigt en okej offensiv där mycket går genom Besara. Lär åka till Stockholm med en rätt försiktig uppställning där de siktar på att bjuda på så lite som möjligt. Kommer vilja dra ner på tempot och försöka hålla sig kvar i matchen. Tror inte de kommer och bjuder upp till hawaii-fotboll där lagen byter chanser med varandra.

Ett självförtroendefattigt Bajen lär försöka växa in i matchen snarare än att blåsa på från start. Jag blir inte förvånad om Billborn petar någon utöver att Tankovic inte är med i truppen och då är det en icke samspelt elva från start. Skulle Bajen ta ledningen tror jag också de pratat mycket om att riskminimera på ett bättre sätt än de gjorde för en vecka sedan mot Blåvitt, då ett offensivt inkast i 93:e ledde till omställning, IFK-straff och 1-1. Av Hammarbys tre segrar i år är två med uddamålet - om de i fjol öste på för att göra två, tre, fyra och fem mål är de i år mer konservativa.

Att det ska bli fyra mål känns som ett riktigt långskott sett till förutsättningarna. Under 3 mål känns som en bra startposition som det snabbt kommer kunna gå att ta sig ur om spelet öppnar upp sig. Skulle spelet bölja och Bajen se ut som 2019-versionen av sig själva tror jag ändå det komer gå att spela ö2,5/ö2.0 eller liknande rätt tidigt. Men ÖSK gör väl högst ett mål här medan jag inte kan se Bajen göra fler än två.

1,2-0, 1-1 eller 2-1 känns som tänkbara slutresultat här.

This is the stats tab
This is the post tip