Spelar Bajen att vinna mot Östersund.

Bra skjuts i Hammarby, som i fredags relativt enkelt besegrade Sirius med 2-0. Lagets första nolla den här säsongen och ett bra besked att de lyckades stänga matchen (till skillnd mot hur det såg ut mot Örebro). Tankovic briljerar, centrala mittfältet dominerar och Djurdjic + Kjartansson härjar på topp. Hemma på Tele 2 är Bajen väldigt tunga att möta. Fyra segrar senaste fem, där enda missen är MFF borta, vilket inte är mycket att säga om.

Bajen får vila lördag, söndag och måndag innan en ny hemmamatch alltså väntar.
Östersund får en vilodag mindre iom att de spelade 1-1 mot Häcken på lördagsförmiddagen. Med andra ord får Östersund bara två matchfria dagar och de ska också ta sig ner till Stockholm. En nackdel för deras del inför den här matchen då det är rätt stor skillnad på två eller tre dagar ledigt.

Har också varit inne på det tidigare: Östersund har tagit sina poäng, men spelmässigt har det inte sett superbra ut. Gjort en ritkigt bra prestation (Helsingborg hemma), men har i övrigt har det sett värre ut. Skrev följande inför matchen mot Häcken:

"Östersund har smugit med fint poängmässigt strax bakom toppen. Tycker dock laget haft en del medstuds hittills, de har lägst ackumulerad xG-siffra i serien hittills till exempel. Med andra ord; de har gjort fler mål än de "borde" sett till målchanskvalitén. Samtidigt har motståndarna gjort färre än de "borde" sett till målchanserna ÖFK släppt till. Har "vunnit" xG-statistiken i en enda match hittills (Helsingborg). Sånt där brukar jämna ut sig över tid, jag blir inte förvånad om Östersund tar betydligt färre poäng framöver om det fortsätter se ut på samma sätt. "

Även mot Häcken hade ÖFK lite flax som fick med sig en poäng. Första halvlek var relativt jämn, men som lokalblaskan uppe i Östersund konstaterade om andra halvan:
"Sedan tog Hisingelaget över. Hela andra halvlek ägdes till stor del av gästerna, men åtta hörnor och en frilägesnick över av Jeremejeff var allt man åstadkom."

Någon gång ska det väl bli rimlig utdelning även för Östersund. Det här är en tuff bortamatch och jag tycker Bajen ska ha väldigt bra chans mot ett Östersund som inte imponerat på mig hittills (framför allt inte på bortaplan). Att Östersund har frågetecken på nyckelspelarna Aiesh och Edwards (bägge missade Häckenmatchen) gör inte min tro på Bajen mindre:

– De kanske kan starta, men åtminstone borde de kunna vara med i truppen, säger Ian Burchnall.

Klar hemmaseger.

Speltips: 1 - odds 1.70 hos Betsson , Nordicbet eller Betsafe .

This is the stats tab
This is the post tip