Hammarby tar emot Sirius på lördagen.
Mitt speltips: Rak etta på Bajen. Nordicbet eller Betsson .

Med viss tvekan väljer jag att spela Hammarby. De har inte imponerat hittills och fick en stökig föräsong med covid som spolierade en stor del av mars. Men samtidigt - hade den här matchen spelats för några veckor sedan hade väl Bajen ståtti 1.40-1.50, nu har de tickat upp rejält. Finns fortfarande potential i Bajen med Selmani, Ludwigsson, Khalili m.fl. Med tanke på den skrala poängutdelningen hittills måste de bara vinna här, annars börjar det nog blåsa lite runt Billborn.

Sirius har fått en del hyllningar för sin inledning. Obesegrade med 8/12 poäng hittills, trots en del tuffa uppgifter. Jag och många med mig trodde de skulle få det tufft då de tappat nyckelspelare inför säsongen. Men nyförvärven ser bra ut och laget spelar på samma sätt som i fjol i stort sett. Kan dock tycka att de haft lite tur hittills:
- Snömatchen mot Norrköping kan man dra ett streck över, planen knappt spelbar.
- Avgjorde sent mot HBK i en match där Halmstad hade väl så vassa chanser.
- Stod emot Häcken i en match där Alms gäng hade 27 avslut och "vann" XG-matchen med 3.56-1.56.
- 1-1 mot Kalmar senast var logiskt, men tycker Kalmar var bättre och på liveoddsen var smålänningarna favoriter långa stunder av matchen (Sirius inledde som oddsfavoriter).

Så jag avvaktar lite med att utropa att Sirius är "på riktigt". Som motståndare tror jag de passar Hammarby ganska bra då de vill hålla i boll själva och Bajen borde kunna pressa fram ett par bra omställningslägen. Samtidigt tycker jag Sirius trots allt känns rätt uddlösa framåt, de skapar inte mängder av chanser med tanke på all bollinnehav och har inte jättemycket spets framåt. Tror de kommer få svårt att göra fler än ett mål många matcher.

Över en säsong ska Hammarby vara före Sirius. Tycker ändå andrahalvleken Bajen stod för mot Häcken är något att bygga vidare på och att de borde ha bra chans att vinna här sett till oddsen vi får.

This is the stats tab
This is the post tip