Ett spelsuget Hammarby har fått känna på derbysegern nu i en vecka och nu redo för en ny seger på hemmaplan. Det var lite stormigt efter förlusten mot Mjällby (3-0 borta) och Värnamo (1-2 hemma) men segern senast skapar mycket lugn och förhoppningsvis är man på rätt väg igen. Dagens motståndare IK Sirius bland har blandat starka prestationer med svagare och även ställt upp med olika taktiker så det är inte alltid helt enkelt att veta vad för Sirius vi får se.

Hammarby
Senaste match: Hammarby - AIK 2 - 1
xG: 0.97 - 0.7
Skott/skott på mål: 14/5 - 10/3
Possession(%): 62 - 38
Hörnor: 3 - 4
Det var ett laddat Hammarby som tog sig an derbyt där det syntes från början att de ville och vågade mest. Man hade däremot svårt att skapa farliga målchanser och det såg lite uddlöst ut stundtals mot ett AIK som försvarade sig väl. Med ett långskott från Pinas i andra halvlek så fick Hammarby medgången det behövde och därefter skapar inte AIK speciellt mycket och drog även på ett rött kort. Hammarby vinner rättvist och det syntes att det var väldigt lättade spelare och tränare efter matchen och under träningsveckan.


Sirius
Senaste match: Sirius - Västerås SK
xG: 3.59 - 2.77
Skott/skott på mål: 15/5 - 23/6
Possession(%): 49 - 51
Hörnor: 3 - 7
En otrolig match som så många gånger förr när VSK och Sirius spelar som ofta bjuder upp till dans med mycket fart. Det brukar bli sådana galna matchbilder ibland när de jagar mål och här var inget undantag skillnaden bara att det fanns ingen som kunde trycka bollen i mål. Målchanser fanns så det räckte och blev över och rättvist kanske vore 2-2 , men det slutar istället mållöst.

Hammarby vinner återigen på hemmaplan

Svår match på förhand där Sirius senast man var på storklubbsbesök i Stockholm spelade på ett helt annorlunda sätt när man ställer sig mot AIK det var mycket mer försvarsspel i och runt egen box. AIK behövde alltid ta sig igenom flera spelare med sina avslut och sina dribblingar runt straffområdet. Sedan skadar inte heller att Sirius lyckades helt med sitt kontringsspel och utnyttjade ett långsamt AIK. Och det där kontringsspelet är återkommande och något man behöver få fart i här man är också väldigt beroende av Salech . Om Sirius kommer stå högt eller lågt i denna match är svårt att säga med tanke på att prestationerna skilt sig åt så mycket i deras inledning på säsongen.

Således är Sirius lite luriga men om vi sammanfattar deras senaste matcher så har det inte varit fullt godkänt vilket har också syns på oddsen både pre och live att det inte rankas speciellt högt. Nu är även Leo Walta avstängd som jag tycker är en av de viktigaste spelarna tillsammans med Stensson som också saknas. Medan Fredrik Hammar är avstängd för Bajen. Hammarby är ett sånt lag som bara kommer bli bättre och bättre ju mer tid Kim Hellberg får. Hammarby har ändå börjat visa mer trygghet och med tanke på hur bra defensiven fungerade senast finns mycket att bygga vidare på och våga satsa lite mer på offensiven det tror jag kommer bära vägen denna match där man försvarar sig väl i omställningsspelet likt mot AIK men också att det finns lite mer kvalitet för att kunna vinna matchen inför det trycket som väntas på hemmaplan.

Speltips: Hammarby vinner till 2.12 hos Betsson
This is the stats tab
This is the post tip