Hammarby TFF har fått upp farten och möter ett lag de ska kunna slå på en snabb plastmatta.

Senaste möten
IFK Luleå - Hammarby TFF 1-2

ETTAN NORRA
13. IFK Luleå 18 4 5 9 22:34 17
15. Hammarby TFF 17 3 4 10 24:37 13

HTFF hemma
9 1 2 6 14:26 5

Formen
O, F, O, O, V

Senaste match
Haninge - Hammarby TFF 0-3 (0-1 Erabi, 0-2 Burke, 0-3 Hofvander)

IFK Luleå borta
9 2 2 5 7:16 8

Formen
F, F, F, V, O

Senaste match
IFK Luleå - Piteå 0-0

Hammarby TFF, alltså gamla IK Frej, har visat tecken på att kontraktet kanske inte är kört ändå. Vårsäsongen var bedrövlig där de unga Bajenspelarna inte var redo för vad som väntade i Ettan. Där har nog klubbledningen lärt sig en läxa och nu finns det ett par rutinerade namn i truppen för att balansera upp alla talang och höga ambition, men avsaknad av erfarenhet. Laget har nu tre raka matcher utan förlust (3-3 mot både Haninge och Täby) innan man senast gick och slog Haninge med 3-0 på bortaplan. I laget finns förre Siriuskaptenen Niklas Thor och Moestafa El Kabir.
Men huvudsaken är att laget börjat mogna till sig och förstå lite mer vad som krävs på seniornivå. Mittbacken Adam Groundstroem är avstängd den här omgången.

IFK Luleå - som är ett av tre lag som HTFF slagit den här säsongen - klarade 0-0 i Norrbottenderbyt mot Piteå men av rapporterna att döma var det oerhört uddlöst framåt. Så 0-0 var maximal utdelning i den matchen. Luleå hade en riktigt strulig försäsong med avhopp både bland spelare och ledare i klubben. Att de ens skulle vara ovan strecket så här långt in på säsongen är faktiskt en väldigt bra bedrift. Förutsättningarna var inte bra inför säsongen. Med det sagt är det kanske nu dippen börjar visa sig på riktigt. Det är en viktig match för båda lagen men HTFF har nykläckt självförtroende och ett spel som lett till tre mål i snitt framåt sista tre omgångarna.

SPELTIPS
Jag spelar Hammarby TFF till 2.02 hos Pinnacle (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip