Hammarby TFF ligger risigt till i Ettan Norra inför lördagens match mot Örebro Syrianska.

ETTAN NORRA
6. Örebro Syr 9 4 2 3 9:7 14
16. Hammarby TFF 9 1 1 7 7:19 4

HTFF hemma
4 0 0 4 3:1 2 0

Formen
F, F, V, F, F

Senaste match
Sollentuna - Hammarby TFF 2-0

Örebro/Syr borta
4 2 2 0 6:1 8

Formen
F, O, V, O, F

Senaste match
Örebro Syrianska - Sylvia 0-1

Ja, det var ännu ett blytungt fall för Hammarby TFF senast. Bajens talanglag torskade mot Sollentuna med 0-2 och åkte på en tidigt utvisning på mittback Groundstroem som således är avstängd här i kväll. Det är inget snack om att Bajen 2 har mycket talang, fart och spelskicklighet. Men laget saknas andra vitala delar och det har varit uppenbart. Det finns dåligt med rutin, kyla och effektiviteten har inte varit den bästa. Försvarsspelet heller inte bra utan det släpps in alldeles för många och för enkla mål.
Örebro Syrianska kommer i sin tur från förlust hemma mot Sylvia (0-1) men innan dess tre raka matcher utan förlust. 0-0 mot topplaget Sandviken, 2-1 mot bottenlaget Täby och 1-1 mot Haninge som så här långt floppat sett till truppen.
Jag tror att Örebro Syrianska kan spela på sin rutin i den här matchen. Det är HTFF som är pressat att vinna och gästerna har råd att låta hemmalaget stå för kreativiteten och försöka såra dem i omställningar. Om det är matchplanen, det vet jag inte, men jag tror som sagt att det är en trygghet för Örebro Syrianska att de ligger stabilt till i tabellen och vet om att unga HTFF är laget som har press på sig att börja ta trepoängare.
I hemmalaget gjorde förre Siriuskaptenen Niklas Thor debut senast och vi får se om han får mer speltid här.

SPELTIPS
Jag spelar Örebro Syrianska draw no bet till 1.75 hos Unibet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip