Cupkvartsfinalerna spelas äntligen klart på torsdagskvällen när Hammarby tar emot Trelleborg.
Mitt speltips: Asian -1,5 på Hammarby. Tvåmålsseger krävs för vinst på spelet. LeoVegas eller Unibet .

Vinnaren möter Djurgården i semifinal. Den som tar hem den semin ställs mot Häcken i final.

Trelleborg slog ut Örebro, Sirius och Lödde i gruppspelet. Tycker de hade en del flyt där de tog ledningen mot ÖSK och lyckades hålla ut trots många Örebro-chanser. Följde upp det med att klara oavgjort mot Sirius i en match där Uppsalalaget var bättre enligt mig. Hade runt 33% bollinnehav i de matcherna och var tillbakapressade långa stunder, men lyckades alltså ta fyra poäng. Då räckte det med seger mot amatörlaget Lödde för att avancera. Imponerande att slå ut två allsvenska lag, men det låter och ser bättre ut än vad det kanske var rent spelmässigt tycker jag. Sen tror jag både Örebro och Sirius kommer ha sämre säsonger än de hade i fjol.

Trelleborg har fått in bland annat Kozica, som visat sig vara en bra Superettanspelare men troligen inte bra nog för att göra många poäng i AS. Känns annars som ett förmodat mittenlag i Superettan med en del spelare som har allsvenska meriter, men inget jag tycker sticker ut jättemycket tycker jag. Spelar normat på gräs och när de tränar på konstgräs är det Vångavallens mindre bra underlag som gäller vad jag förstår. Lite annorlunda att komma upp till det extremt snabba Tele 2-underlaget.

Hammarby imponerade i gruppspelet när de slog ut AIK, Oskarsham och AFC Eskilstuna. Vann alla tre matcher och hade 10-3 i målskillnad. Åkte sedan på Covid, vilket påverkade stora delar av truppen. Många ska ha varit hemma helt utan symtom, medan vissa haft det tuffare. Från och med förra tisdagen hade Bajen i stort set alla tillbaka i fullträning. Så nu har de fått lite mer än en vecka av full träning. Sportchef Jesper Jansson:
– Klart att det har tagit. Vi har fått gå väldigt försiktigt framåt och det har varit mycket trötta kroppar och ben. Det här slår så olika på olika personer, så det är individuellt hur mycket som sitter i.

Svårt att avgöra hur mycket det påverkat spelarna i det här skedet av försäsongen. Hade det varit normala förutsättningar hade jag räknat med en klar Hammarbyseger. Nu är det möjligt att coronan kan spöka, men jag tror inte det ska spela så stor roll då de haft en dryg veckas träningsförberedelser. Borde gå att komma i fas hyggligt snabbt. Att Cupen är viktig för laget vet vi, då det är en chans att ta sig ut i Europa, så inga tvivel om att det är all in på den här matchen.

I grunden ska det vara klasskillnad mellan lagen. Tror Bajen går en bra säsong till mötes med en del starka nyförvärv + unga spelare som ser redo ut att ta kliv. Bör ha bra chans att vinna rätt så klart mot ett Trelleborg som jag inte överskattar trots deras fina cupresultat.

This is the stats tab
This is the post tip