Hammarby rullar på rejält och har enligt mig ligans vassaste offensiv - helt klart målgladast iallafall. 33 mål på 15 matcher, flest i serien. På hemmaplan snittar laget 2,63 per match och mycket talar för att det fortsätter här mot Trelleborg på det snabba plastgräset på Tele2 Arena.

Tabell:
2. Hammarby 15 10 3 2 33/18 33p
14. Trelleborg 15 3 3 9 15/29p 12p

Hammarby vann komfortabelt senast på Vångavallen mot just Trelleborg. Hemmalaget inledde piggt men hängde inte med speciellt länge. Efter Juniors otroliga bollträff efter en fast situation handlade allt i stort sett om bortalaget. Kanske att Trelleborg hade lite känn efter Deniz Hümmet reducering, men knappt – 1-3 fulltid. Khalili fortsätter att ha problem med sitt knä och saknas i truppen.

Under Hammarbys dipp innan och strax efter uppehållet tappade laget poäng i två raka matcher på Tele2: 0-1 i derbyt mot AIK och 1-2 mot ÖFK. Efter det var Hammarby tillbaka och körde över Dalkurd med 4-1.

Tidigare resultat på Tele2:
3-1 Sirius
4-0 BP
2-1 Norrköping
4-3 Sundsvall
3-2 MFF

Bottenlagen har inte haft en chans på Hammarbys gräs där varje match har slutat med överkörning – mycket talar för ytterligare en under söndagen.

Försvarsspelarna Kofi Sarkodie och Jasmin Sudic debuterade senast i Trelleborgs startelva och lär få fortsatt förtroende. Svårt att hylla spelarna efter en 1-3-förlust men de två stod för en bra prestation. Sanningen är att Trelleborg har presterat bättre på bortaplan än hemma på Vångavallen, där laget bland annat slog Malmö. Har lika många poäng borta som hemma men läckt betydligt fler på bortagräs. Bortaspelet har noterats för 12 mål insläppta på sju matcher. Deniz Hümmet i offensiven sticker ut men inte ska han kunna bära laget på egen hand borta mot Hammarby på Tele2.

TFF kommer med exakt samma trupp som föll mot Bajen senast. Det innebär att Erik Andersson, Anton Tideman, Albin Nilsson, Salif Camara Jönsson, Oscar Johansson och Mattias Håkansson missar matchen på grund av skada.

Möjliga startelvor:
Hammarby: Wiland - Sandberg, Paulsen, Fenger, Borges - Andersen, Tankovic, Junior - Svendsen, Djurdjic, Hamad.
Trelleborg: Johansson - Nielsen, Sudic, Blomqvist, Sarkodie - Hörberg, Ohlsson, Nilsson, Jovanovic - Brorsson, Hümmet.

Hammarby har varit väldigt dominanta hemma på Tele2 mot bottenlagen. Tränaren Stefan Billborn är aldrig nöjd och sporrar hela tiden offensiven att gå framåt. Trelleborg bör inte få mycket bollinnehav och mycket talar för att vi får se tre eller fler från Hammarby – ännu en gång.

SPEL: Hammarby Ö 2,5 mål till 1.83
2/5 units – Hos Unibet

www.spreadsheet.se/holmbergake

Twitter@ HolmbergAke

This is the stats tab
This is the post tip