Bajen inleder tävlingssäsongen hemma mot Varberg.
Mitt speltips: Båda lagen gör mål i matchen.
1.95 hos bet365 .

Offensivt trevliga Bajen jobbar vidare med Billborn. Tappat Djurdjic, men fått in Häckens Paulinho. I övrigt är det i stora delar samma lag som i fjol. Vid det här laget vet vi att hur Hammarby vill spela, inte minst hemma på Tele 2. Snabbt, offensivt och ambitiöst. Har en mängd offensiva vapen med olika typer av verktyg. Med Kacaniklic, Tankovic, Paulinho, Bojanic m.fl. lär Bajen gå mållösa från ytterst få matchewr även den här säsongen.

Samtidigt släppte Hammarby in klart mest mål av toppalgen i fjol. Blev ofta så att de slappnade av och bjöd in ett underlägset motstånd vid ledning. Eller så blev Bajen sårade på grund av en alltför naivt offensiv balans. Att döma av försäsongsmatcherna ser det liknande ut den här säsongen. Kördes över av Midtjylland, kryssade mot Flora och föll med 4-2 mot ett starkt Slavia Prag. I fjolårets Svenska Cupen-gruppspel släppte Hammarby in mål i två av tre gruppspelsmatcher. Eftersom WIland slutade plockade Bajen in dansken Ousted, som går rakt in i truppen. Känslan är att det kanske inte är en optimal lösning och att det kommer finnas ett flertal konkurrenter som har det bättre ställt på målvaktsposten den här säsongen.

Nykomlingen Varberg har blandat och gett under försäsongen. Slog MFF med 3-1 vilket är meriterande men föll samtidigt med 4-1 mot Falkenberg. Svårt att dra slutsatser av hur det sett ut i träningsmatcher, men det känns givet att de får slita rejält för att lösa nytt kontrakt i Allsvenskan. Det finns inte mycket allsvensk traditon i klubben och man har inte plockat in några väletablerade namn direkt. Samtidigt finns det en del spännande unga namn i truppen, som exempelvis Seljmani som öste in mål i Superettan i fjol. Förhoppningen är väl att dessa ska utvecklas till allsvenska spelare under spännande tränarnamnet Jocke Perssons ledning.

Känslan är att det skiljer mindre mellan topp vs botten eller allsvenskan vs lägre divisioner såhär i början av säsongen. Det visade sig inte minst i helgen där Dalkurd stod upp bra mot DIF, Halmstad mot Norrköping och J Södra mot AIK fö att ta några exempel. Varberg har ett par spännade namn och är ett lag som vill anfalla och vara kreativa. För deras del är det här såklart en stor match dit de kommer med full motivation.

Kan tänka mig att det här blir en öppen match på samma sätt som vi såg Bajen spela så många gånger på hemmaplan i fjol.

2,3,4-1?

Speltips Hammarby v Varberg:
Båda lagen gör mål - odds 1.95 hos bet365 .

This is the stats tab
This is the post tip