Speltips: Asian över 3 mål till 1.90 hos bet365

________

Grupp 7: Mjällby, Västerås SK, Hammarby IF, GIF Sundsvall

Äntligen är det dags för matcher som gäller något, tänker nog de flesta efter en försäsong med mycket blandade resultat. Nu är det dags att leverera resultat och det är en till synes rätt så tuff grupp vi tar oss an med tre allsvenska klubbar.

Hammarby får ses som klara favoriter till att vinna gruppen, mycket med tanke på vikten av hemmaplan där de fått möjligheten att spela alla tre matcher på Tele2 Arena, detta efter att GIF Sundsvall tvingats flytta matchen.

Hemmalaget har tillbringat sin försäsong i Marbella där de spelat 0-0 mot ungerska Borsodi, förlust 3-2 mot hyllade Bodö Glimt och slutligen förlust 5-4(!) mot Billborns Sarpsborg. Väl hemma i Stockholm så blev det även en förlust mot HJK Helsingborg på Tele2 Arena. På det stora hela andas det ändå optimism trots idel förluster på försäsongen. Man har fått en ny tränare i form av hyllade Kim Hellberg och övriga i organisationen har lyckats skapa en bra hype kring laget och framtiden. Spelmässigt har det varit lite av det ”gamla” Hammarby med mycket mer fart, offensiv balans och en betydligt högre press. Mot Bodö Glimt startade exempelvis Nahir Besara och nyförvärvet Oscar Johansson som sittande mittfältare, det om något är offensivt. Djukanovic fortsätter att dominera och där är det bara en tidsfråga innan han blir såld medan det annars också finns en bra kontinuitet där flera spelare valt att förlänga. Även spelare som tidigare varit ute i kylan som bland annat Vagic, Tekie och Mikkelsen har alla fått nya chanser och ser ut att trivas under det nya ledarskapet.

Gästande Västerås SK bygger vidare på sitt fjolår som var en succé där laget tog det stora klivet till Allsvenskan. Tränare Kalle Karlsson har fortsatt leverera på försäsongen med 0-0 mot Djurgården, seger borta mot Sirius och en resultatmässig kross mot Sollentuna (Div.1).
Nyförvärvet Henry Offia har haft fina säsonger i Superettan och ses som ett frejdigt offensivt alternativ som kommer skapa oreda hos motståndarna även i Allsvenskan. Han gjorde nyligen hattrick i träningsmatch men dessvärre klev han av skadad och missar nu matchen. Truppen överlag är lite tunn för närvarande där det nog kommer komma in ett par etablerade nyförvärv, förslagsvis en i varje lagdel. Däremot har de nykomponerade innermittfältet Linday - Åslund stått för riktigt bra insatser och visar att de absolut kan spela där. Sedan tidigare har de sin målkung Jabir som redan visat hur bra han kan vara och även en nyckelspelare i mittlåset i form av Nsabiyumva. Så visst finns det mycket lovande att se framemot och vi kommer fortsätta att få se en vågad, framåtlutad fotboll som inte direkt hyser någon respekt för motståndarna.

Offensiv fotboll att vänta mellan två underhållande lag

Hammarby under ledning av Kim Hellberg inför storpublik på Tele2 kommer inleda i ett rasande tempo och fortsätta på den inslagna vägen med den offensiva balansen och en hög press. VSK lär säkerligen ta ett steg tillbaka men har inte direkt den kvaliteten att stå lågt men där de är oerhört skickliga i sina omställningar vilket Sirius fick bevittna. Det går snabbt och det finns goda alternativ som kan göra det lilla extra. Kalle Karlsson är en skicklig tränare där även AIK under förra året blev stundtals överkörda i Svenska Cupen.
Tror vi får se en härlig matchbild på konstgräset där gästerna inte har något att förlora medan Hammarby kommer köra för fulla muggar.
3-1?

Speltips: Asian över 3 mål till 1.90 hos bet365
This is the stats tab
This is the post tip