Hammarby -1,5 mot Falkenberg testas ikväll.

Bottenmöte i Allsvenskan, där Bajen tar emot ett av blott två lag som ligger bakom i tabellen:

14. Hammarby 13 3 4 6 23:26 13
15. Falkenberg 13 2 1 10 13:30 7
16. Gefle 13 1 2 10 9:31 5

Oerhört viktig match med andra ord. Bajen måste börja plocka poäng snart, annars ser läget riktigt prekärt ut. Men om sanningen ska fram så är laget förmodligen inte så mycket bättre än vad tabelläget visar. Därför bär det lite emot att spela på Hammarby, då det är ett lag som i stort sett alltid överskattas och har för låga odds på sig. Men jag tror laget är på gång. I återstarten, borta mot BK Häcken, hade man fler skott på mål och fler målchanser än hemmalaget. Att man sedan släppte in fyra kassar är en annan sak, de flesta målen berodde på slarv och onödiga bolltapp. Häcken är vassa i de lägena och utnyttjade blottorna skoningslöst. Falkenberg är inte lika vassa och kan inte såra allsvenska lag på samma sätt som Häcken. Med 23 gjorda mål framåt ligger Hammarby på sjunde plats i antal gjorda mål. Att Nannes pojkar släppt in 26 mål gör att bara tre lag är sämre. Ergo: Offensiven är helt okej i dagens Hammarby, defensiven är ett större problem.

Mot ett Falkenberg som normalt sett är bedrövliga på konstgräs och väldigt tama framåt borde Bajen alltså klara av att skapa sina målchanser, göra sina mål, men slippa bli extremt sårade. För Falkenberg saknar kvalitet, så är det bara. Vann mot Gefle förra helgen efter en osannolik vändning i slutskedet av matchen. För mig var det mer ett freakresultat till följd av Gefles oförmåga snarare än en naturlig följd sett till matchens utveckling. Truppmässigt ser det bättre ut än senast, men har småskavanker på ett par viktiga spelare, som ändå är frågetecken här.

Otto Martler, Johan Brattberg, Rasmus Sjöstedt, Daniel Johansson, David Svensson, Tobias Karlsson, Johannes Vall, Christoffer Carlsson, Per Karlsson, Stefan Rodevåg, Jesper Karlsson, Hakeem Araba, Amin Nazari, Akseli Pelvas, Thomas Juel-Nielsen, Enock Kwakwa, Zlatan Krizanovic, Kamal Mustafa, Thomas Drage

Hammarby saknar avstängde Alex samt Johan Persson. Alex blir ett avbräck, men JP kan Bajen klara sig utan i en match där man ändå kommer föra spelet på ett tydligt sätt. Skulle väl gissa på följande elva:

Ömmi
Birkir Sätra Magyar Batan
Kennedy Haglund
Smarason Israelsson Torsteinbö
Romulo

Eventuellt får Khalili en sällsynt start.

För mig är det här nog snarare ett spel mot Falkenberg än på Bajen. Hallänningarna räcker inte till i allsvenskan helt enkelt. En tursam seger uppe mot ett ännu sämre Gefle övertygar i alla fall inte mig om att vinden har vänt för deras del. Strax före uppehållet körde Bajen över Gefle hemma på Tele2, men släppte in ett onödigt mål i slutet, vilket gav 2-1 som slutresultat. Ser framför mig en liknande matchbild här och skulle inte bli förvånad om slutresultatet liknar de 3-0 vi fick se i motsvarane möte i fjol.

This is the stats tab
This is the post tip