Hammarby dnb mot IFK Göteborg. Samma sak som insatsen tillbaka på kryss.

Jobbig bortamatch för Blåvitt, inklämd mellan:
Qarabag hemma (torsdag)
och
Qarabag borta (nästkommande torsdag).

Vann hemmamatchen mot Qarabag, men fick jaga mycket boll. Jobbig match och fokus ligger såklart på torsdagens retur.

Blåvitt är nära EL och satsar naturligtvis på att nå gruppspelet nu när man är en bit efter MFF/Peking i Allsvenskan. Minns hur energilöst IFK uppträdde borta mot DIF i ett likande läge. Truppen är inte bred och man har tappat Aleesami samt haft ett par skador. Dubblerandet blir tufft i det läget. Bortamatch mot ett Bajen som har allt att spela för kan bli tungt i det läget.

Sebastian Eriksson tillbaka från avstängning. Annars är det samma trupp som besegrade Karabach med 1-0 i torsdags. Lennartsson:

- Det är en grymt viktiga match mot Hammarby, säger Jörgen Lennartsson som dock öppnar upp för att vila spelare inför returen mot Karabach.
- Det får vi se. Det blir en helhetsbedömning i förhållande till hur vi förväntar oss att matchen ska bli där uppe

John Alvbåge, Pontus Dahlberg, Thomas Rogne, Mattias Bjärsmyr, Emil Salomonsson, Scott Jamieson, Hjalmar Jonsson, Billy Nordström, Jakob Ankersen, Mads Albaek, Sören Rieks, Lawson Sabah, Martin Smedberg-Dalence, Sebastian Eriksson, Tom Pettersson, Mikael Boman, Tobias Hysén, Elias Omarsson.

Hammarby har väl inte imponerat på bra länge och jag har själv gått på ett par minor när jag backat laget. Här har de dock ettt guldläge med tanke på IFK:s tajta spelschema och smala trupp. Nanne har precis som förra året lagt om spelsystemet lite för att börja samla poäng. Tajtat till defensiven och spelar lite rakare.

Dibba och Smárason avstängda, men finns bra alternativ i truppen. Finns det något läge på säsongen man ska möta IFK är det nu.

This is the stats tab
This is the post tip