GAIS X2 smattrades in i Göteborgsderbyt. Kör på samma spelform i division 3 södra Svealand där nykomlingen Hanviken spelar viktig streckmatch mot Järna SK.

Vårens möte
Järna - Hanviken 3-0

DIV 3 SÖDRA SVEALAND
7. Järna SK 14 5 2 7 19-21 -2 17
9. Hanvikens SK 14 5 0 9 24-33 -9 15

Hanviken hemma
6 3 0 3 13-13 0 9

Formen
F, V, V, F, F

Senaste match
Spårvägen - Hanviken 3-2

Järna borta
7 2 1 4 9-12 -3 7

Formen
V, F, O, F, V

Senaste match
Ekerö - Järna 1-4

Järna, en bit utanför Södertälje, hade hoppats på mer den här säsongen. Därför var det kanske inte så konstigt att klubben valde att bryta med tränaren Johan Lönn inför förra omgången mot Ekerö.
- Ja så är det, säger JSKs sportchef Fredrik Axelsson. Johan är en väldigt ambitiös tränare som lever fotboll men tyvärr har vi inte fått den vidareutveckling av det spel vi vill prestera. Tanken var att Johan skulle utveckla det spelsätt vi har påbörjat sen några år tillbaka men vi har tyvärr stagnerat och underpresterat under säsongen, till klubbens hemsida.

Sagt och gjort. Nygamla tränarna Fredrik Axelsson och Kim Johansson fick leda laget mot bottenlaget Ekerö och det slutade med en säker 4-1-seger. Min tro är att Järna kommer höja sig de sista åtta matcherna och säkra fortsatt spel i division 3 utan större problem. Möter i kväll nykomlingen Hanviken som gjort det bättre än förväntat. Men senaste omgången förlorade man mot bottenkollegan Spårvägen med 3-2. Järna ställer, enligt sin hemsida, samma startelva som sist på benen i kväll, med ytterligare kraft på bänken. Marcus Björklund, Mattias Kjellman och Kris Kochanski finns med på bänken efter frånvaro senast.

I vårens möte vann Järna med 3-0 på hemmaplan.

SPELTIPS
Tycker att Järna har ett bättre lag än Hanviken och med nya röster i omklädningsrummet, samt en seger senast med sig, tror jag att gästerna har goda chanser att få med sig minst en pinne. Spelar X2 till 1,67 hos bet365 (2/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip