Gick ju bra i gårdagens Svenska Cupen-spel mellan Österlen och Kristianstad. Testar lyckan igen när Härnösand (div2) tar emot IFK Luleå (div1).

DIV 2 NORRLAND
5. Härnösands FF 15 7 4 4 27-19 8 25

Formen
F, V, V, F, V

Senaste match
Gällivare Malmberget - Härnösand 4-2

DIV 1 NORRA
11. IFK Luleå 14 4 3 7 16-25 -9 15

Formen
F, V, V, O, O

Senaste match
Sleipner - IFK Luleå 2-1

Seriefemman i division 2 Norrland (svag serie) mot laget på negativ kvalplats i division 1 norra (bra serie). Hade det varit riktigt hett om öronen för IFK Luleå hade jag kanske tvekat på det här spelet, men nu är det ändå en halvsäsong kvar och detta är genrepet inför omstarten av serien. Precis som i Kristianstads fall i går bör laget därför vilja göra en bra match trots sämre motstånd på pappret. SPECIELLT när vinnaren får möta AIK i nästa omgång. Vidare har det varit en rörig sommar i Härnösand. Lyssna bara på det här:

"Ett stort tack till spelarna William Amamoo, Dimitrios Angelopoulos, Nick Scharkowski och Christoforos Gavriil som efter våromgångens sista match mot Ånge (HFF-seger med 2-0) lämnar HFF för i år ... Nu återstår för oss ledare/tränare att inför höststarten på Högslätten mot Anundsjö den 27 juli försöka hitta spelarlösningar för att ersätta de flyktade fyra spelarna".

Sedan kom denna nyhet förra veckan:

"Eftersom Erion Sqapi i juni plötsligt lämnade HFF för att bli tränare för Ånges herrlag har Niclas H sedan dess varit ensam som tränare för div 2-truppen. Men nu kliver rutinerade Hasse Pettersson in som biträdande tränare."

Tränarförändringen behöver kanske inte vara negativ men visar ändå på en oro i klubben när flera startspelare sticker och en av tränarna.

SPELTIPS
En match mot AIK i potten. IFK Luleå är ett bättre lag än Härnösand och bör därför vara väldigt taggade. Gör man en bra match vinner man detta. Spelar bortaseger -1 asian till feta 2,40 hos bet365 (3/5 units). Raka tvåan finns till 1,75 för den som vill det, men jag tror definitivt att IFK kan vinna med fler än ett mål om de går in för det.

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip