Speltips: Testar en slant på Hässleholms IF 1X till 4.33 och en slant på 1X första halvlek till 2.25 hos bet365


_________


Mitt i toppstriden för båda klubbarna ska det klämmas in en match till Svenska Cupen. Fokuset är då lite mer ovisst då prioriteringen såklart ligger på serierna. Hemmalaget Hässleholms IF huserar i Division 2 Södra Götaland där de är etta i serien. Ett stort favoritskap fick klubben axla inför säsongen med vassa nyförvärv och en trupp som byggts på under ett par säsonger. Liknande har GAIS gjort fast i en division högre lagt grunden som sedan banade väg för Superettan och numera är ett topplag i den serien.

Tre vilodagar har GAIS fått till denna match och har nästa match mot Skövde sex dagar senare, således känns det rätt så lugnt för gästernas del. Men de har å andra sidan åkt på skador och har inte råd med att fler spelare ska gå sönder. Hässleholm har dock haft ett betydligt tuffare spelschema. Den 13/8 spelade de mot IFK Malmö, den 16/8 mot Rosengård och den 19/8 mot IFK Trelleborg och nu den 22/8 mot GAIS. Visserligen har man tagit sig an matcherna med bravur och seriefinalen mot Rosengård stod de för en grym prestation och vann välförtjänt. Senast mot IFK Trelleborg satt de längre inne men lyckades få med sig en 1-0-seger, kanske var redan cupen i huvudet? Laget har nu 10(!!!) raka segrar i Division 2 och det är inget snack om saken att det är ett fantastiskt lag som man får se. Enbart släppt in 10 mål och spelar en väldigt fin possession-fotboll med hög press, under sommaren spetsade de även till offensiven med Theo Ekström som tidigare vunnit skytteligan och kommer närmast från Olympic.

Värde på skrällen

Svårt således att sia om denna match när båda lagens tränare har flaggat för en del rotationer och tydligt markerat utåt sätt att det är serien som gäller. Givetvis ett bra sätt att få bort lite av pressen men tror på det stora hela att lagen inser vikten av att gå till gruppspel i Svenska Cupen och få en bra försäsong. För Hässleholms del är det lite av en spelares dröm på den nivån att få mäta sig med klubbar/spelare på högsta nivån i svenska fotbollen. Hässleholm börjar med starkaste manskap för att se hur matchen utvecklas medan GAIS väljer att byta in nyckelspelare beroende på matchbilden? Känns som ett troligt scenario. Hur som helst tror jag absolut Hässleholm kan mäta sig med GAIS under dessa förutsättningar, frågan är bara hur länge man orkar med. Ser lite värde i skrällvarningen och hoppas de håller ut åtminstone till halvtid.

Speltips:
Testar en slant på Hässleholms IF 1X ht till 2.25

Även en slant på 1X fulltid till 4.33 som känns för högt.
This is the stats tab
This is the post tip