Spel: Båda lagen gör mål till 1.75 hos Svenska Spel

________

Inför säsongen kändes detta som det givna toppmötet i den så kallade Supertvåan när topptippade Hässleholms IF skulle tampas med Österlen om den direkt div.1-platsen. Men allt går inte alltid som planerat, åtminstone inte för gästerna Österlen. Det finns många spelare med rutin som exempelvis Rebin Asaad, Alan Asaad, Robin Jakobsson, Erik Pärsson mfl. Trots det så har man inte fått ihop det och ligger numera på kvalplats till division 3. Nu ska säsongen räddas och laget har tagit in en ny tränare under uppehållet i form av rutinerade Nisse Persson som varit tränare i 46 år och har haft en hel del framgångar med olika klubbar i Skåne. Utöver ny tränare har man gjort klart med Axel Håkansson som varit ordinarie försvarsspelare i BK Olympic. Även tagit in en albansk defensiv mittfältare. Dessvärre har också ett par spelare lämnat i form av Tristan Hedman, Max Aronsson och Erik Olofsson.
(Källa: Skånesport. Som för övrigt har en fantastisk bevakning på Division 2 Södra Götaland)

Hemmalaget Hässleholms IF har betydligt mer harmoni. De har haft en långsiktighet i sitt bygge och har en ung utvecklingsbar trupp med en hel del spets. Ligger nu på andra plats i serien på målskillnad, efter en grym avslutning på våren med fem raka segrar. Har enbart släppt in nio mål medan offensiven inte öst in lika mycket mål som konkurrenterna i serien. Nu har man dock tagit in Theo Ekström som öste in mål föregående säsong och kommer närmast från BK Olympic. Ett riktigt starkt nyförvärv som ska skjuta upp Hässleholms IF till division 1.

Ett pånyttfött Österlen får hål på Hässleholms IF?

Det är alltid svårt att veta hur lagen står sig efter ett längre uppehåll då det är så mycket som händer i division 2. Det är inte direkt samma seriositet under ledigheten som i de högre serierna och det brukar ta 2-3 matcher innan man är igång på riktigt för hösten. Stora förändringar har skett hos gästerna Österlen men däremot gjorde de enligt rapporter en bra insats mot Torns IF i “genrepet” där det slutade 2-2 efter att ha haft ledningen med 0-2. Medan Hässleholms IF spelade 0-0 mot Lunds BK i sitt “genrep”. Tror vi kan få se en underhållande matchbild med ett taggat rutinerat Österlen som ser sin chans till revansch mot ett desto mer pålitligt Hässleholms IF som fått ny offensiv kraft.

Spel: Båda lagen gör mål till 1.75 hos Svenska Spel
This is the stats tab
This is the post tip