Den skotska Premiership är igång där nykomlingar Hearts tar emot Celtic på Tynecastle Stadium i Edinburgh. Hearts har återvänt till den högsta ligan för att stanna. De har storsatsat ett bra tag och fått utdelning, även under försäsongen. För Celtics del, som har tappat sin långa dominans till Rangers, har det varit en usel inledning på säsongen. Ändå finns det gott om kvalité och en stor lust till revansch. Då både Hearts och Celtic har varit lyckosamma framåt kan det mycket väl smälla från båda lagen.

I skotska andradivisionen Championship imponerade Hearts stort förra säsongen, där de kom etta med 57 poäng efter 27 omgångar. Hearts gjorde hela 63 mål. De har fortsatt vara lyckosamma i den sista tredjedelen även denna säsong, där de har vunnit fem av sina sex matcher. I den skotska cupen har de besegrat Peterhead, Cove Rangers, Stirling Albion och Inverness. Dessa är betydligt lättare motståndare än det som väntar i ligapremiären, men alla dessa gjorda mål går inte att skoja bort.

Celtic har en tung säsong bakom sig eftersom de tappade ligaguldet till rivalerna Rangers, efter nio års dominans. Denna säsong har inte direkt börjat bättre eftersom Celtic är utslagna ur Champions League mot danska Midtjylland. Båda möten slutade 1 - 1 där Celtic förlorade förlängningen i returen. Mellan matcherna har Celtic spelat en vänskapsmatch mot West Ham som de förlorade med hela 2 - 6. Offensiven håller en väldigt hög nivå, fast försvaret har visat sig vara den svaga länken hittills.

Så Hearts har sin chans att fortsätta imponera, då Celtic är i gungning. Men Celtic är alltid Celtic i Premiership och fullt kapabla till att slå vilket lag som helst. Att Celtic ska hålla nollan blir oerhört svårt. Att Celtic själva ska hitta nätmaskorna mot ett gäng nykomlingar ska inte vara några problem alls. Därmed lägger jag ett spel på att båda lagen nätar minst varsin gång i premiären.

Speltips Hearts - Celtic:
Båda lag gör mål i matchen - odds 1.80 hos bet365 , Nordicbet & Betsafe .

bet365 streamar matchen.

---
Preliminär startelva - Hearts:
Craig Gordon, John Souttar, Craig Halkett, Stephen Kingsley, Michael Smith, Peter Haring, Andy Halliday, Harry Cochrane, Josh Ginnelly, Gary Mackay-Steven & Liam Boyce.

Preliminär startelva - Celtic:
Vasilis Barkas, Anthony Ralston, Stephen Welsh, Nir Bitton, Greg Taylor, David Turnbull, Ismaila Soro, Callum McGregor, Liel Abada, Odsonne Edouard & Ryan Christie.
---

This is the stats tab
This is the post tip