Dortmund har rivstartat 2024 och klättrat in i Bundesligas topp fyra efter att ha radat upp tre segrar i följd. Nu väntar dock en lurig bortamatch, med hel del spelare potentiellt borta.

Heidenheim:

Nykomlingen gör en jättefin säsong så här långt och har varit en av Bundesligas mest positiva överraskningar så här långt. Frank Schmidts lag återfinns på en tiondeplats i tabellen och är i gott slag med sex raka utan förlust. Senaste förlusten kom i början på december, när RB Leipzig vann med 2-1 på hemmaplan. Heidenheim tar lejonparten av sina poäng på hemmaplan, där man har resultatraden 5-2-2.

Heidenheim stal en poäng borta mot Dortmund i höstmötet på Westfalenstadion, som slutade 2-2, och Schmidt hoppas kunna störa Die Schwarzgelbens Champions League-jakt här. Hoffenheim saknar Thomas Keller och Elidon Qenaj till det här mötet.

Borussia Dortmund:

Dortmund har inlett 2024 fint med tre övertygande segrar: 3-0 mot Darmstadt, 4-0 mot Köln och senast 3-1 hemma mot Bochum efter ett hattrick från Niklas Füllkrug. De tre segrarna har fört Dortmund upp till fjärdeplatsen i Bundesliga och har skapat ett trepoängsavstånd ner till RB Leipzig, vars formkurva pekat spikrakt nedåt.

Edin Terzic har dock en del skade- och sjukdomsbekymmer på horisonten inför den lite luriga bortamatchen mot Heidenheim. Sébastien Haller är iväg på Afrikanska mästerskapen och Felix Nmecha, Karim Adeyemi och Julian Ryerson är skadade sedan tidigare. Därtill har Gregor Kobel, Marco Reus, Julian Brandt haft sjukdomsbekymmer och är i skrivande stund osäkra kort. Detsamma gäller även januarilånet Jadon Sancho, som ådragit sig en lättare skada. Så potentiellt ett helt gäng spelare borta för Dortmund, med andra ord. Däremot kan Remy Bensebainy vara tillbaka efter sitt AFCON-äventyr, och Emre Can och Mats Hummels kan vara aktuella för återkomst till startelvan efter att ha suttit på bänken mot Bochum senast. Dortmund har även lånat ut Gio Reyna till Nottingham Forest.

Ingen enkel match för frånvarodrabbat Dortmund

Först och främst, ta en titt på startelvorna innan spel här med tanke på hur många frågetecken det finns för vilket lag Terzic kommer förmå att ställa på benen. Dortmund har inlett 2024 bra, men Heidenheim har också imponerat och visat att det inte är lätt att resa dit och bara hämta hem tre poäng. Om Terzic tvingas klara sig utan ett par nyckelspelare i Brandt, Kobel, Sancho med flera så kan Heidenheim +0.75 till 1,93 hos Pinnacle vara intressant att snegla på.
This is the stats tab
This is the post tip