Vilken ångestmatch som utspelas ikväll på Olympia. Här är mitt speltips när Helsingborg tar emot AFC Eskilstuna.

Senaste möten
AFC Eskilstuna - Helsingborg 0-1

Superettan
13. AFC Eskilstuna 22 6 7 9 20:30 -10 25
15. Helsingborg 22 5 6 11 24:33 -9 21

HIF hemma
11 3 2 6 12:16 -4 11

Formen
O, V, F, V, F

Senaste match
Gais - HIF 4-1

Joelsson - Birkfeldt, Weberg, Vilar, Bengtsson - Acquah, Hellborg, Cole - Loeper, Muhsin, Al Hamawi

AFC borta
11 2 3 6 8:20 -12 9

Formen
F, F, V, F, F

Senaste match
AFC Eskilstuna - Örgryte 1-3

Wolters - Modig, Adolfsson, Suljic, Fryers - Hudu, Williams, Yakubu, Lindberg, Culum - Duah

Ödesmatch för HIF

Ja, jisses.

Helsingborg är på väg att åka ur Superettan. Vill man ta ett viktigt kliv mot att INTE göra det så måste laget vinna i kväll. AFC Eskilstuna har en dalande form och är på pappret ett lag som till och med HIF ska kunna besegra. Men då måste det här laget ta sig i kragen och skärpa till sitt försvarsspel. Det gäller från målvakt Joelsson till backlinjen som varit under all kritik, så även senast när man förlorade stort och rättvist borta mot Gais (1-4).
HIF har landat flera nyförvärv i sommar och det gäller att dessa kliver fram nu. Om det ny händer får vi se men AFC hemma är för mig en rätt bra chans att ge sig själva och supportrarna hopp. Gais borta var inte matchen man skulle ta poäng på pappret men den här är det. Stuart Baxter är för mig en stor floppvärvning då han inte lyckats sätta ett fruktbart eget spel men framförallt är försvarsspelet lika vimsigt som innan. AFC är dock ett av få lag HIF har slagit i år och gästerna från Eskilstuna är inte i bra form nu och bottenstriden närmar sig.
HIF saknar Vagic och Birkfeldt på grund av skada men jag tror ändå att man har en bra chans i just den här matchen. Viktige lagkaptenen Thomas Rogne är dessutom tillbaka vilket blir oerhört viktigt för HIF i höst.
AFC hade inte en chans mot ett spetsigt ÖIS nu senast och jag tycker mig se att spelarna tappat självförtroende och inte har samma gnista längre. Sedan är man nu direkt indragna i nedflyttningsstriden och borde således vara motiverade, men också risk för nervositet mot ett jagande HIF.

SPELTIPS
Jag spelar Helsingborg att vinna till 2.25 hos Expekt (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip