Speltips i en så viktig match för Helsingborg hemma mot Brage.

Senaste möten
Brage - HIF 1-0

Superettan
7. Brage 28 11 5 12 35:40 -5 38
13. Helsingborg 28 7 9 12 30:36 -6 30

HIF hemma
14 5 3 6 17:17 0 18

Formen
O, V, F, O, O

Senaste match
Trelleborg - Helsingborg 0-0

Joelsson - Olsson, Vilar, Rogne, Örn, Ring, Loeper, Hellborg, Gigovic, Lima, Al Hamawi

Brage borta
14 2 3 9 8:24 -16 9

Formen
F, V, V, V, F

Senaste match
Öster - Brage 1-0

Bernardini - Redenstrand, Zetterström, Rödin, Gayi, Titi, Wikström, Sletsjoe, Berggren, Nyarko, Comoes

Tror HIF löser det

Nu har HIF en riktigt bra chans att ge sig själva möjligheten att slippa kvalspel för att hålla sig kvar i Superettan. Brage har ingenting att spela för, men har å andra sidan gjort det rätt bra sista tiden, inför mötet på Olympia i Helsingborg.
Tabelläget är som följer att HIF ligger på negativ kvalplats på 30 pinnar och -6 i målskillnad. Brage i mittens rike och klara för spel i Superettan nästa år. För HIF:s del kan en trepoängare betyda att man går förbi både J-Södra (som möter ett Gais som slåss för att säkra Allsvenskan) och ett Örebro som tappat formen helt på slutet och har högst kompetenta Landskrona hemma.
HIF kan således ge sig själva chansen att kunna säkra spel i Superettan utan kval i sista omgången borta mot Skövde om man tar en trepoängare här. Om inte så riskerar man att vara beroende av andra resultat i sista omgången och till och med riskera direkt nedflyttning beroende på hur det går för Skövde och AFC Eskilstuna i den här omgången.
Ja, ni hör ju att det är mycket på spel. HIF var riktigt usla på hemmaplan i våras men det har sett bättre ut på hösten och det är generellt där poängen har tagits. Brage föll senast mot Öster utan att skapa värst mycket medan HIF fick 0-0 borta mot Trelleborg i Skånederbyt.

SPELTIPS
Jag tror att HIF tar sig samman och skrapar fram en insats nog för att ta tre poäng. Raka ettan spelas till 1.98 hos SpeedyBet (3/5 units)

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter
This is the stats tab
This is the post tip