SVERIGES BÄSTA STARTBONUS - Upp till 1250 kr i spelkrediter hos bet365 .

Coronakaos i Helsingborg som inte ens vill spela matchen.

Senaste möten
Djurgården - Helsingborg 2-2

Djurgården - Helsingborg 2-0
Helsingborg - Djurgården 1-1

Allsvenskan
4. Djurgården 17 9 3 5 27:17 30
16. Helsingborg 17 2 7 8 15:29 13

Helsingborg hemma
8 2 3 3 8:10 9

Formen
F, V, F, F, F

Senaste match
AIK - Helsingborg 2-0

Djurgården borta
8 5 0 3 10:7 15

Formen
F, V, V, F, O

Senaste match
Djurgården - IFK Göteborg 2-2

Djurgården kommer från en besvikelse till 2-2-match hemma mot Blåvitt. Djurgården tappade in kvitteringen i slutet och det var ingen nöjd med. Nu är det returmöte mot Helsingborg som man spelade 2-2 mot på Tele2 arena. Nu är det en väldigt speciell uppladdning som gäller inför den här matchen. Helsingborg har nämligen coronafall i laget, minst fyra stycken på lördagskvällen, och vill inte spela matchen. Frågan är uppe hos förbundet, Djurgården har tagit flyget ned och vill spela. En väldigt speciell situation men eftersom utgångspunkten är att lagen ska lira om inte sex eller fler spelare insjuknat så ser det just nu ut att bli match. Sen är det ju väldigt pikant att göra det när smittskydd Skåne säger "spela inte".

HIF har fyra a-truppspelare med bekräftad covid-19 och minst sex fall i U-truppen. Oavsett om det är nyckelspelare eller inte så går jag på seger för Djurgården här om matchen blir av. De har haft en hel träningsvecka att återhämta sig efter Europacupspelet och Blåvitt och kommer med ett starkt gäng.

– De som inte är tillgängliga för matchspel är Nicklas Bärkroth, Alexander Abrahamsson, Emmanuel Banda och Jacob Une Larsson som är avstängd, summerar Djurgårdens naprapat Christian Andersson efter fredagens träning.

Helsingborg har inte lagt ut någon trupp, säkerligen med anledning att de inte vill visa på vilka som insjuknat, samt att de inte ens vill spela matchen. Men klart är att laget gjort ett par förstärkningar innan deadline day med Marcus Olsson, Kebba Ceesay och Shkodran Maholli som nya namn in. Återstår att se om matchen spelas och om dessa herrar är mogna för att spela från start. Oavsett vad så är jag beredd med spel på DIF.

SPELTIPS
Jag spelar Djurgården asian hcp -1 (pengarna åter vid uddamålsseger) till 1.96 hos bet365 (3/5 units).

Vad tror ni?

@lellesandahl på twitter

This is the stats tab
This is the post tip